Succesvol WK voor The Handles Deinze #wecanhandleit

De skippers van RSC The Handles keren tevreden terug van  het WK ropeskipping in Malmö Zweden. Het team met Rogier De Boever, Tim Vandewalle, Lowie Bouvijn, Floor Degraeve en Jodi Devolder sprong een goede wedstrijd en werd beloond voor hun prestaties. Met twee bronzen medailles om de nek en een 5de plaats algemeen mogen ze zich meer dan terecht wereldtoppers noemen.

WK ZwedenHet WK bestaat uit 6 events, 2 snelheidsproeven en 4 freestyles. Het werkpuntje blijft nog steeds de eerste snelheidsproef.  Met een 13de plaats hadden ze wel het vertrouwen van hun eigen prestatie, maar wisten ze ook dat ze geen hoge plaats gingen scoren. Het niveau ligt uiteraard hoog en alle teams liggen dicht bij elkaar. Elke sprong telt meer dan ooit.

Maar aangezien dit half verwacht was en hun eigen prestatie niet veel onder hun persoon record zat gingen ze gewoon verder op de goede vibes. Ze deden meteen heel wat van hun achterstand af met de tweede speedproef waar ze brons behaalden. Back on track!

De vrije oefeningen werden door de supporters thuis met veel spanning bekeken. De thuisblijvers hadden zich verzameld om samen op het grote scherm te kijken. Dat is zo mogelijk nog spannender dan ter plaatse. Voor alle freestyles stonden ze lange tijd op het podium. Niet alle teams springen de 4 oefeningen in dezelfde volgorde waardoor het afwachten is tot de laatste oefening om je definitieve plaats te weten. Vergelijk het een beetje met een tijdrit in het wielrennen. Met twee 5de plaatsen, 1 vierde en nog een derde plaats met bijhorende bronzen medaille sprongen ze met een heel mooie constante. Ze mogen zich dus het derde snelste team van de wereld noemen en bij de freestyle met twee personen zijn er ook maar twee teams beter dan Tim Van de Walle en Jodi Devolder.

In het algemeen klassement (de som van de 6 events) stonden ze dan ook meer dan verdiend te glunderen op de 5de plaats. Tussen al het springgeweld van onder andere de andere Red Ropes teams,  Australië, Hong Kong, China Hongarije, Verenigde staten en Duitsland wisten ze terecht hun plaats op te eisen aan de top.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...