Ziekenhuis Deinze blaast nieuw leven in de materniteit

DeinzeOnline nodigde zichzelf uit op een bezoekje aan de vernieuwde vleugel van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze.

We wandelden langs de hoofdingang via de lift naar verdieping 2, na het doorsteken van de oude materniteit gingen de deuren van het nieuwe gedeelte vanzelf open, het leek wel of er eindelijk licht aan het einde van de donkere, warme tunnel kwam, symbolisch?

Wow wat een moderne, frisse, lichte inkom!

3_Deinze_Sint-Vincentiusziekenhuis_Neonatologie_Verpleegsters

We werden verwelkomd door hoofdverpleegkundige Sabine Van de Vyver die met enige trots de nieuwe vleugel aan ons voorstelde. We brachten eerst een bezoekje aan de neonatologie, dit is een ruimte waar plaats is voor 6 pasgeboren kindjes met infecties of ondergewicht bij de geboorte.

Daarna zagen we de dubbele kamer die enkel nog moet voorzien worden van een tussenschot, maar het interieur beviel ons. Via domotica kan elke kamer de temperatuur, het zonwerende scherm en de muziek regelen. De kamers zijn ook voorzien van een kitchenette (Senseo, Microgolf, afwasbak, 2 frigo’s, kasten), en wat gezegd van de badkamer deze zou ook perfect in een 4-sterren hotel passen.

Alé hup naar de verloskamer (3 stuks), alles was aanwezig zelfs een infrarood licht met 3 soorten lichten (blauw, rood en geel). De 2 andere kamers waren in gebruik en Sabine bevestigde ons dat je niets van elkaar kan horen 😉

Door de drukte waren alle éénpersoonskamers bezet maar die van Nicolas, Eugénie en Lilly Rose mochten we even bezoeken.
Deze kamer bevindt zich aan de zuidkant maar was perfect gekoeld, de faciliteiten zijn hier dezelfde als in een tweepersoonskamer.
De kersverse ouders waren dik tevreden over de service en gaven dan ook 5 bedjes op gastvrijheid, hygiëne, service en kamer.

Ook de in-en uitgang zijn veranderd. Toekomstige ouders krijgen een parkeerplaats achteraan het gebouw en kunnen via de spoed met de lift naar het nieuwe gedeelte. Papa’s die instaan voor de bevoorradingen en valiezen kunnen veel sneller en ongestoord naar hun wagen, zonder dat ze raar bekeken worden #gadedatalopdrinken? Voor papa’s die het laat maken, je bent ook sneller buiten.

Dus, toekomstige ouders, jullie zijn in goeie handen. Bekijk al onze foto’s in volgend Facebook Album.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...