Jonge voetballers strijden om ‘Jeugdcup stad Deinze’

Op maandag 15 augustus 2016 zullen ongeveer 700 jonge voetballers voor de eerste maal de ‘Jeugdcup stad Deinze’ betwisten. De jeugdcup is een organisatie van vijf Deinse voetbalclubs in samenwerking met de dienst sport en recreatie van de stad.

sk-ooidonk_deinze_5

Samenwerking voetbalclubs

In 2011 nam de heer Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport, reeds het initiatief om de verschillende voetbalclubs samen te brengen met het oog op het bevorderen van een echt samenwerkingsverband. Na enkele verkennende gesprekken werd op 4 juli 2011 een intentieverklaring ondertekend door alle clubs. Deze intentieverklaring had tot doel een onderlinge samenwerking inzake jeugdwerking te stimuleren die de mogelijkheid bood ervaringen uit te wisselen, informatie door te geven of gezamenlijke initiatieven uit te bouwen. De intentieverklaring diende in te spelen op de noden en de problemen binnen de verschillende clubs inzake jeugdbeleid met bijzondere aandacht voor de individuele sporter.

Tijdens het voetbalseizoen kwamen de ploegen tweemaal bijeen onder het voorzitterschap van schepen Norbert De Mey. Hierbij ontstond een transparantie over de beoogde transfers van jeugdspelers waarbij in een open geest evaluaties over talentvolle spelers mogelijk werden gemaakt.

De organisatie van de eerste ‘Jeugdcup stad Deinze’ is dan ook het resultaat van een jarenlange samenwerking waarbij de clubs openstaan voor continu overleg en onderlinge communicatie. Deze samenwerking, die steeds kan rekenen op de ondersteuning van de stad en van de dienst sport en recreatie, moet het mogelijk maken om de jeugdwerking binnen de verschillende clubs de nodige groeimarge aan te bieden.

Eerste ‘Jeugdcup stad Deinze’

Op maandag 15 augustus organiseren de clubs in samenwerking met de dienst sport en recreatie de eerste ‘Jeugdcup stad Deinze’. De wedstrijden starten rond 9.30 u. en worden gespeeld op de accommodaties van de vijf clubs:

  • Wedstrijden U7 en U21: terrein van Eendracht Vinkt
  • Wedstrijden U8 en U17: terreinen van KMSK Deinze
  • Wedstrijden U9 en U15: terreinen van Zeveren Sportief
  • Wedstrijden U10 en U13: terrein SK Ooidonk Leerne
  • Wedstrijden U11 en U12: terreinen van KFC Sparta Petegem aan “Den Dries”

Na de wedstrijd krijgen de jongeren een medaille en wordt de winnaar van iedere categorie bekroond met een prachtige beker, geschonken door stad Deinze. Gekoppeld aan een dosis fairplay moet de ‘Jeugdcup stad Deinze’ ieder jaar een onvergetelijk sportevenement worden.

Info
Dienst sport en recreatie: [email protected], www.deinze.be/sport
KMSK Deinze: www.kmskdeinzejeugd.be/
Eendracht Vinkt: www.eendrachtvinkt.be
KFC Sparta Petegem: www.kfcspartapetegem.be
SK Ooidonk Leerne: https://sites.google.com/site/skooidonck/
Zeveren Sportief: www.zeverensportief.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...