Bio-Ecomarkt 2016

Op zondag 18 september 2016 van 14u tot 17u organiseert Groen-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan je informeren, het gezicht achter het product zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Bio ecomarkt 2016bio

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kan je kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, ecologisch wonen en leven, voor de natuur in het algemeen … De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat.”
Martijn Bruneel: “Dit jaar zal er opnieuw een speciale sfeer zijn op de Ecomarkt langs de Leie. De interactie tussen standhouders en bezoekers kan soms tot mooie ideeën, plannen en realisaties komen. Om het geheel wat op te vrolijken komt Kate langs met music à la carte.

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 15 standhouders ingeschreven. Traditioneel is de natuurwinkel Bioshop present met een breed gamma van biologische en ecologische voeding. Voor voedingsadvies en kruiden kan je bij hen terecht…Ook de Wereldwinkel zal aanwezig zijn met fairtrade produkten die een eerlijke prijs geven aan landbouwers uit het Zuiden.

Wie dorst heeft, komt aan zijn trekken. Biobrouwerij ’t Jessenhofke brengt een Belgisch biobier afkomstig van biologische hop van Joris Cambie uit Poperinge. Biobel uit Oedelem komt met probiotics, vitalisers en trippel bier. Mevr. Deschodt brengt ecologische wijnen van Argebor wine quest. Zij brengt ook heel lekkere kruidenthee’s mee en een aanbod van heerlijke pasta’s van Antico Sapore.

Speciaal voor jonge moeders zijn Mammies en pappies aanwezig. Bij deze stand kan je terecht voor wasbare luiers en alles wat je nodig hebt bij een geboorte. Je hebt een ruime keus en je kan gemakkelijk zoeken per type luier, per materiaal ook hangmatjes, speelgoed, kledij, enz.

Zoals vorig jaar is er opnieuw “de Ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën die een krachtig genezend effect hebben op lichaam en geest. Ook komt een mevrouw met Aloë veraprodukten die een weldaad zijn voor het lichaam.

Dit jaar is Alchemilla aanwezig met een praktijk voor natuurgeneeskunde en gezondheidsbegeleiding. Je kan er zowel terecht met lichamelijke als emotionele klachten of gewoon om preventief en op een natuurlijke manier aan je gezondheid te werken. Anja kan je verwennen met handmassage.

Dit jaar krijgen we ook terug bezoek van Lard Vanobbergen, klimaatambassadeur van El Gore. Hij geeft uitlegt over de elektrische wagens.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. De compostmeesters hebben een eigen demoplaats waar alle kringlooptechnieken uit de doeken worden gedaan.

Opnieuw is er dit jaar een mini-repaircafé voor het herstellen van fietsen en klein elektro.

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland, Natuurpunt Deinze-plus, de bijenvereniging en JNM. Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en ecologisch verantwoord speelgoed voor de kinderen.

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...