Deinze Cycling Tour

Samen fietsen om dromen waar te maken. Na het grote succes van de vorige edities organiseert Unizo Deinze op 24/09/2016 de vijfde editie van de Deinze Cycling Tour. De tour staat open voor alle sportieve wielertoeristen, iedereen is welkom.

deinze-cycling-tour-2016

Vanaf 08u00 kunnen de deelnemers zich inschrijven en genieten van een ontbijt met koffie en ontbijtkoeken, water en fruit. Om 09u00 stipt wordt het startschot gegeven aan KMSK Deinze (dus niet op het Sint-Poppoplein zoals vorige edities).
Voor de deelnameprijs van € 10 krijgen de fietsers verder nog een consumptiebon en attentie achteraf. Ook tijdens de bevoorradingsstop, waar een sanitaire stopmogelijk is, kan bijgetankt worden.

Net zoals vorig jaar is de samenwerking met de bedrijven uit de regio. UNIZO Deinze daagt de bedrijfswereld uit om met zoveel mogelijk werknemers in te schrijven. Het bedrijf met het meest aantal ingeschreven deelnemende fietsers, ontvangt een wisselbeker waarmee ze een jaar lang mogen pronken!

Niemand minder dan Gouverneur Jan Briers, prof Kenny De Ketele en burgemeester Jan Vermeulen fietsen de 80km lange tocht mee, onder politiebegeleiding.
Dit jaar gaat de tocht richting Meulebeke, met een bevoorradingsstop op 60km in Aalter waar Unizo Aalter samen met Burgemeester Pieter De Crem en Patrick Hoste de deelnemers opwacht.

De opbrengst van dit initiatief gaat naar Trias. Trias is een ontwikkelingsorganisatie die ondernemende mensen wereldwijd helpt een duurzaam bestaan uit te bouwen. Daarvoor werkt Trias samen met ondernemersorganisaties zoals AGUIDEP in Guinee.

Guinee behoort tot de tien minst ontwikkelde landen ter wereld: 59% van de bevolking is analfabeet en 70% overleeft met minder dan 1,25 dollar per dag. Bikkelharde cijfers. Dagelijks dromen Guineese jongeren ervan de economie op gang te trekken met hun eigen onderneming, maar daar krijgen ze geen kans toe. Gebrek aan opleiding en kredieten zijn de spelbrekers.

Hoop vinden we in één van de grote steden van Guinee: Kindia. Daar speelt Trias’ partner AGUIDEP de Guineese armoede naar huis door vrouwen en jongeren te ondersteunen in de oprichting van een eigen onderneming.

De link tussen Unizo en Trias is dus snel gemaakt.

Wie niet op fiets wenst te springen op 24 september, kan zich laten verwennen door de lokale handelaars op de Dag van de Klant.

Deinze Cycling Tour praktisch: Start: 9 u. stipt – KMSK Deinze
(inschrijven vanaf 8 u. Deelname formulier op de website www.deinzecyclingtour.be – Parking en douches voorzien)
fietshelm verplicht!

Organisatie: Unizo-Deinze – www.deinzecyclingtour.be

Deelname: 10 euro p.p. ter plaatse te voldoen (opbrengst integraal naar Trias NGO)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...