Finissage tentoonstelling ‘Binnen spelen, buiten spelen’ in de bib

De tentoonstelling ‘Binnen spelen, buiten spelen: spelen van 1900 tot nu’ in de bibliotheek van Deinze kon op heel wat belangstelling rekenen. De finissage van de tentoonstelling vindt plaats in de bibliotheekkelder op vrijdagavond 23 september, vanaf 19.30 u. Marc Wellens, conservator van het speelgoedmuseum in Mechelen geeft er een lezing over spelen en speelgoed. Toegang is gratis, reservatie is niet nodig.

Bibliotheek Deinze

In de bibliotheek van Deinze is de reizende tentoonstelling ‘Binnen spelen, buiten spelen: spelen van 1900 tot nu’ te bezichtigen van 16 augustus tot 24 september. De bezoeker maakt er onder andere kennis met het speelgoed tijdens en na de wereldoorlogen, wat de landing op de maan betekende en hoe de uitvinding van materialen een nieuwe speelcultuur ontwikkelde. De tentoonstelling is een samenwerking tussen de bibliotheek van Deinze, VTBKultuur en het speelgoedmuseum van Mechelen.

“De aanwezigheid van deze tentoonstelling in Deinze is heel terecht” klinkt het bij Rutger De Reu, schepen bevoegd voor de bibliotheek. “Door de aanwezigheid van speelgoed- en kinderwagenfabrieken in de 19e eeuw wordt Deinze het Neurenberg aan de Leie genoemd, verwijzend naar de Europese hoofdstad van het speelgoed.”

“Nu het einde van de tentoonstelling nadert willen we iedereen uitnodigen naar de finissage op vrijdagavond 23 september om 19.30 u. in de bibliotheekkelder. Marc Wellens, conservator van het speelgoedmuseum in Mechelen, geeft dan een lezing over spelen en speelgoed” besluit De Reu. De toegang is gratis, reservatie is niet nodig.

Info
Stedelijke bibliotheek
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze
09 381 95 60
[email protected] – www.bibliotheekdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...