Vlaams minister van cultuur bezoekt Biënnale van de Schilderkunst

Vlaams minister van cultuur Sven Gatz bracht vandaag een bezoek aan het Museum van Deinze en de Leiestreek, één van de drie musea waar de Biënnale van de Schilderkunst ‘Yoknapatawpha’ plaatsvindt.

De drie regionale musea van de Leiestreek werken opnieuw samen om schilderkunst uit de laatste honderdvijftig jaar samen te brengen. Ook hedendaagse schilderkunst speelt een prominente rol in het project. Deze editie spitst zich toe op het verlangen naar het onbekende en exotische versus de zekerheid van de eigen lokale omgeving.

biennale-van-de-schilderkunst-img_4571

Minister Gatz kreeg er een rondleiding in het gezelschap van het college van burgemeester en schepenen van stad Deinze en van kunstenaars Lode Laperre en Silvia Bonotto.

“Het bezoek van minister van cultuur Gatz is een waardering voor de Biënnale van de Schilderkunst, momenteel één van de toptentoonstellingen in Vlaanderen. Het is terzelfdertijd ook een pluim voor ons Mudel. De samenwerking met het Museum Dhont-Dhaenens en het Roger Raveelmuseum brengt nieuwe kansen en past in het opengooien van de deuren van ons stedelijk museum. We zijn blij dat de minister dat beaamt met zijn bezoek” horen we bij cultuurschepen Rutger De Reu. Tijdens het bezoek hield de minister ook even halt bij de maquette van het nieuw te bouwen cultureel centrum. Hij was enthousiast over de vele realisaties op cultureel gebied. “Deinze is een stad die begrepen heeft dat ambitie, levenskwaliteit en cultuur hand in hand gaan”, aldus de minister.

“Het is altijd leuk om een schouderklopje van een minister te krijgen. Ik koester dat, want minister Gatz is oprecht in de Leiestreek geïnteresseerd” vult burgemeester Jan Vermeulen aan. “Hij kwam reeds voor de tweede keer naar onze stad. Hij heeft een zeer breed interesseveld en was ook onder de indruk van de stadskernvernieuwing, waar dienstencentrum Leiespiegel en het toekomstige cultureel centrum onderdeel van maken” besluit Vermeulen.

De Biënnale van de Schilderkunst is nog tot 25 september 2016 te bezoeken in het Museum van Deinze en de Leiestreek en museum Dhondt-Dhaenens in Deurle. De tentoonstelling is nog tot en met 9 oktober te bezichtigen in het Roger Raveelmuseum in Machelen-Zulte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...