Jeugdraad en stad ondersteunen Deinse jeugdverenigingen met fuifkoffer

Deinse jeugdverenigingen die een fuif willen organiseren kunnen vanaf vandaag dankzij de jeugdraad en het stadsbestuur beschikken over een fuifkoffer vol handige hulpmiddelen en checklists. De jeugdraad biedt de fuifkoffer gratis aan. Reserveren kan bij de stedelijke jeugddienst.

jeugdraad-en-stad-ondersteunen-deinse-jeugdverenigingen-met-fuifkof

Deinse jeugdverenigingen die een fuif willen organiseren kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de fuifkoffer, die aangekocht werd door de Deinse jeugdraad, de jeugddienst en Drugpunt. ‘De jeugdraad was meteen enthousiast over het concept van een fuifkoffer en besliste dan ook om de aankoop mee te financieren. Op die manier hopen we het de organisatoren een stuk gemakkelijker te maken’ zegt jeugdraadvoorzitter Sarah Van Overbeke.

In de handige koffer zitten tal van praktische hulpmiddelen die kunnen gebruikt worden bij het organiseren van een fuif zoals fluohesjes, een zaklamp, toegangsbandjes, pictogrammen (rookverbod, nooduitgang, blustoestellen), en banners om te sensibiliseren rond alcoholgebruik. Daarnaast bevat de koffer informatie over het inrichten van een veilige uitgaanslocatie, EHBO en de wetgeving rond alcohol en het rookverbod. Voor deze thema’s werden duidelijke checklists voorzien, zodat organisatoren zeker zijn dat ze niets over het hoofd hebben gezien.

‘Door de fuifkoffer aan te bieden willen we voornamelijk Deinse jeugdbewegingen ondersteunen bij het organiseren van fuiven’ zegt schepen van jeugd Rutger De Reu. ‘Veelal ontbreekt het hen niet aan enthousiasme om iets te organiseren, maar het gebeurt dat  zaken uit het oog worden verloren. Dankzij de fuifkoffer wordt dat verleden tijd en kunnen organisatoren er zeker van zijn dat ze voldoen aan alle regelgeving die bij het organiseren van evenementen komt kijken’ besluit De Reu.

‘Belangrijk om te vermelden is dat er in de fuifkoffer een speciale plaats voorzien is voor ‘meer van zonder’. Meer van zonder wil dat feesten voor iedereen is, ook voor wie geen alcohol drinkt. Zo wordt er bij het schenkbeleid gevraagd om te zorgen voor voldoende alcoholvrije dranken, om gratis water aan te bieden door de waterfontein van Drugpunt te ontlenen, om bobtails te voorzien, enzoverder’ klinkt het schepen van gezondheidspreventie Trees Van Hove.

Info en ontlening van de fuifkoffer
Stedelijke jeugddienst
Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 68 50/51
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...