Elektrische fietsen testen in Deinze

Altijd al eens een elektrische fiets willen uitproberen? Jong en oud zijn op woensdagvoormiddag 12 oktober welkom op het Sint-Poppoplein in Deinze. Daar presenteert LM Oost-Vlaanderen een eigen lijn van elektrische fietsen. Bijzonder, want enkele modellen zijn speciaal ontworpen voor mensen die door mobiliteitsproblemen moeilijk kunnen fietsen.

“Beweging is een van de belangrijkste aspecten die kan leiden tot een betere gezondheid”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur LM Oost-Vlaanderen. “Maar bewegen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Velen houden er een zittende levensstijl op na waardoor de stap naar beweging vaak te groot is. Daarnaast ervaren veel mensen een drempel naar beweging door een verminderde mobiliteit. Daarom komen we dit jaar met L-MOVE, onze eigen elektrische fietsen.”

elektrisch-fietsen-in-deinze

Uniek: fietsen met lage instap
Op de testdag kunnen de bezoekers gratis met verschillende modellen rijden. “Naast een gewone elektrische stadsfiets hebben we ook een model met lage instap en een elektrische plooifiets, eveneens met lage instap”, zegt Cathy De Waele. “Dankzij deze modellen kunnen ook personen die problemen hebben aan de knie of heup in beweging blijven. Zo genieten ze opnieuw zorgeloos van fietsen. Ook wanneer ze dat been net iets minder hoog kunnen heffen.”

Nicole en Hugo
Wie woensdag 12 oktober de fietsen in Deinze komt uitproberen, stapt in de voetsporen van Nicole en Hugo. Het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen mocht als eerste de elektrische fietsen testen. “Rijden met een elektrische fiets is zo verschillend tegenover een gewone fiets”, zegt Hugo Sigal. “Het is ongelofelijk hoe die fiets je vooruit trekt, echt een ervaring.”

De testdag vindt plaats op 12 oktober op het Sint-Poppoplein van 9u tot 12u. Onder deskundige begeleiding kunnen bezoekers ervaren welk model voor hen het meest geschikt is. Deelname is gratis, vooraf inschrijven hoeft niet.

Meer informatie over de fietsen op www.lmzorgshop.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...