Living Music, 7e editie huiskamerconcerten

Op zaterdag 19 november om 20u vindt de zevende editie van de Living Music huiskamerconcerten plaats. U kunt letterlijk in de living genieten van een akoestische set. Binnen dit intimistisch concept kiezen we dit jaar voor blues-singer-songwriter, dromigere pop en folktraditionals. Programma: Bert Marijsse, Little Dots duo, Folkamuse.

Cultuurschok

Little Dots is ontstaan toen gitarist Pablo Casella en multi-instrumentalist Tom Callens, onder indruk van haar engelachtige stem, ervoor kozen om songs te schrijven voor Sophia Ammann. De muziek bevindt zich in de alternatieve popstroming, met gebruik van akoestische snaar- en blaasinstrumenten, synth-bas, drums en percussie. Er zijn bescheiden invloeden waar te nemen van o.a. Feist, the Beatles en Portishead. In 2014 werd er beslist om dromen na te jagen en een debuutplaat op te nemen: A Clear Running Stream. Concert reviews betitelen de muziek als ‘op kousenvoeten aantrippelend’, ‘Braziliaanse poëzie in Gentse straten’ en ‘vele kleine stipjes samen die een grote indruk maken’.

Bert Marijsse is een eigenzinnige bluesmuzikant met een hart vol soul, funk en improvisatie. Hij heeft zijn blues graag gemixt. Daardoor is zijn stijl zeer breed zodat die gaat van zacht naar hard en van dromerig tot diepgeworteld in de realiteit. Bert werd beïnvloed door o.a. Luther Johnson, Lowell Fulson, Buddy guy, Robert Cray, Otis Rush, Magic Sam, Walter Wolfman Washington, Freddie King en Earl Hooker. Maar in welk indrukwekkend gezelschap hij ook verkeert, altijd blijft hij ook de soloartiest alleen met zijn gitaren. Voor dit huiskamerconcert laat hij u zalig meegenieten van zijn krullenbollen verschijning in de nacht.

Folkamuse is in 2016 ontstaan uit het amusement van samen musiceren. Met een bezetting van 2 accordeons (knoppen- en pianoklavier), gitaar en piano brengt de groep eigen interpretaties van traditionele bekende of minder bekende folktunes. De huiskamerconcerten bieden een mooie gelegenheid om hun muziek voor het eerst in de kijker te zetten. Folkamuse zijn Anne Duchateau (accordeon), Dirk Moens (accordeon), Geert Cnudde (piano) en Joren Blancquaert (gitaar).

Volzet! Op voorhand reserveren is noodzakelijk om praktische redenen, deelnemen kost 9 euro per persoon. Dit jaar zijn we reeds volzet sinds begin oktober. Het concept slaat aan bij de mensen, ze komen jaar na jaar terug. Ook de families die hun living openstellen voor een huiskamerconcert maken het draagvlak groter. De boodschap voor wie dit jaar te laat is, volgend jaar tijdig inschrijven ! Er wordt wel een wachtlijst aangelegd voor deze editie, dus indien er mensen afzeggen kan je eventueel toch nog genieten van de muziek op Living Music dit jaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...