Jonge winnaar mudelwedstrijd krijgt smakelijke prijs en jaar gratis toegang tot het museum

De negenjarige Mattis Claus uit Machelen is de hoofdwinnaar van de mudelwedstrijd. Hij vond de gouden magneet met het nieuwe logo van het museum terug aan Astene Sas en wint een chocoladereplica van het werk “Exuberance” van kunstenaar Herman Van Nazareth en mag een jaar lang met zijn ouders en zus gratis naar het mudel.

069-winnaar-mudelwedstrijd-2

Het mudel pakte begin oktober op een originele manier uit met hun nieuwe naam en logo. Overal in Deinze werden magneten met het logo verspreid. Tussen de 2.000 exemplaren zaten 20 exemplaren met zilveren en 1 exemplaar met gouden letters verstopt. De vinders van de zilveren exemplaren ontvangen een kunstig geschenkenpakket. Intussen werd ook het gouden exemplaar teruggevonden door Mattis Claus uit Machelen.

“Normaal zoek ik naar Pokemons, maar we vonden een gewone magneet en sindsdien was ik al een tijdje op zoek naar de gouden magneet. Toen het museum op 25 oktober een extra fototip deelde op hun Facebookpagina herkenden we Astene Sas. We sprongen onmiddellijk op de fiets in de hoop als eerste ter plaatse te zijn. Eenmaal aangekomen zagen we nog mensen speuren, maar na wat zoekwerk vond ik de magneet als eerste terug” klinkt het bij de gelukkige Mattis.

“Met deze actie wilden we de nieuwe naam en stijl van ons museum ruim kenbaar maken. Kunst en cultuur in Deinze staat open voor iedereen, jong en oud”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. “We verrassen Mattis graag met een jaar gratis toegang tot het mudel voor het hele gezin en een bijkomende smakelijke verrassing: een chocoladereplica van het werk “Exuberance” van kunstenaar Herman Van Nazareth, gemaakt door meesterchocolatier Bart Van Cauwenberghe van De Zwarte Vos / Legendary uit Astene. Omdat hij dat kunstwerk gerust nog een paar jaar op zijn schouw kan bewaren, hebben we voor de zekerheid nog wat extra chocolade meegegeven”, lacht schepen De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...