Sint-Hubertusviering aan het kasteel van Ooidonk

Zondag 6 november gaat in de prachtige omgeving van het Kasteel Van Ooidonk, de traditionele Sint-Hubertusviering van Deinze door.

De Sint-Hubertusviering is een eeuwenoude traditie waarin paarden, honden en roofvogels gewijd worden en zo een jaar lang bespaard blijven van ziektes of ongeval. Dit evenement trekt jaarlijks een 150-tal paarden en een 50-tal honden, met hun ruiters en baasjes naar de betoverende omgeving van het Kasteel van Ooidonk. In Deinze wordt deze viering georganiseerd door het Ruiterkomitee Van Deinze en de Wildbeheerseenheid Leie en Schelde.

20141102_10h27-Sint-Hubertus_5

Om 10u start de viering aan het kasteel van Ooidonk, waarna de ruiters en menners kunnen meegenieten van een aansluitende jachtrit door het veld en bos, en ondermeer ook langs de oude leiearm in Astene. Publiek kan de ruiters aanschouwen langs de Kouter in Vosselare en natuurlijk aan het recent vernieuwde pad van Maaigemdijk.

Om 9u45 worden de ruiters verwacht op de weide naast het kasteel en om 10u begint de wijding. Aansluitend start de jachtrit in 4 groepen waarvan 2 springgroepen en 2 wandelgroepen.
Meer informatie over de jachtrit en inschrijven voor het jachtdiner kan u vinden op www.ruiterkomiteedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...