Sinterklaas intocht op zaterdag 19 november

Op zaterdag 19 november 2016 doen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt ’s ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder, waarna hij per stoomboot naar het Sint-Poppoplein vertrekt. Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein, vervolgt Sinterklaas zijn weg met een heuse Sinterklaasstoet doorheen Deinze winkelstad. Nadien gaat het richting de Brielpoort, waar de Sinteractieve show “Plaspauze” met Urkie & Purkie wordt opgevoerd. Tickets voor de voorstelling in de Brielpoort kosten € 3 per persoon en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst.

Sinterklaas Deinze

Om 9 u. vertrekt Sinterklaas vanaf Astene Sas naar De Ceder (Parijsestraat 34), alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 u. De Sint heeft voor ieder kind iets lekkers mee.

In de namiddag begeeft de Sint zich met zijn Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze. Alle kinderen van Deinze en omstreken worden omstreeks 13.30 u. verwacht op het Sint-Poppoplein om de Sint en de Pieten te verwelkomen langs de kade. Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

Nieuw: Sinterklaasstoet door Deinze winkelstad

Nieuw dit jaar is de nauwe samenwerking tussen de stad en de vzw Deinze, winkelstad. Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein zetten Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten vanaf 14.30 u. hun weg verder met een heuse Sinterklaasstoet door Deinze winkelstad, waar Sinterklaas de kinderen op verschillende stopplaatsen langs het parcours zal begroeten. Het parcours loopt via de Guido Gezellelaan (stopplaats D-shopping) over de Gentstraat (stopplaats Parfumerie Craeymeersch) naar de Gaversesteenweg (stopplaats Driespoort). Van daaruit gaat het terug naar de Stationsstraat (stopplaats Stationsplein) om dan via de Tolpoortstraat (stopplaats Globetrotter) de weg naar de Brielpoort te voltooien.

Knotsgekke Sinteractieve show in de Brielpoort

Vanaf 15 u. zijn alle kinderen en hun ouders welkom in de Brielpoort, waar Urkie en Purkie  om 16 u. van start gaan met de Sinteractieve show “Plaspauze”. Het wordt een Sinterklaasshow om van te snoepen! Het ene moment sfeervol genietend, het andere actief deelnemend met tussendoor… een onvoorziene plaspauze! Urkie & Purkie kunnen de slaap niet vatten in hun stapelbed. De komst van Sinterklaas jaagt Purkie de stuipen op het lijf, met om de haverklap en op het meest ongepaste moment een toiletbezoek tot gevolg. Urkie probeert de chaos onder controle te krijgen en zoals altijd de komst van Sinterklaas nauwkeurig voor te bereiden. Als dat maar goed afloopt…

De knotsgekke show duurt anderhalf uur. Tickets kosten € 3 per persoon (inclusief drankje) en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst. In de Brielpoort worden genummerde plaatsen voorzien. De deuren gaan open om 15 u., de show start stipt om 16 u. De Sint heeft voor ieder kind een verrassing mee.

Tickets en info

Stedelijke jeugddienst, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 68 50

[email protected] – www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...