VELDLOOP ‘Grote Prijs Provincie Oost-Vl. – Ereprijs Stad Deinze

De jaarlijkse veldloop van Atletiekclub AC DEINZE is op zondag 20 november 2016 toe aan zijn 20e editie en draagt nu voor het eerst de naam van de provincie. Onze veldloop is in de voorbije jaren uitgegroeid tot de populairste cross van het land. De laatste jaren zakken meer dan 1500 atleten af naar het prov. domein ‘Brielmeersen’.

start-veldloop

De traditionele omloop met zijn variatie aan grasstroken, houtsnipperpaden, bochten en heuvels is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Enkel werd de startstrook, die net als vorig jaar gesitueerd is op de speelweide ter hoogte van het doolhof, aangepast om opstoppingen bij de start van de drukst bezette wedstrijden te vermijden.

Het begint allemaal om 11.15 uur met een race voor atleten met een handicap. Vanaf 11.25 uur worden daarna in totaal 23 wedstrijden op gang geschoten verdeeld over 25 verschillende leeftijds-categorieën, van de jongste kangoeroes (vanaf 6 jaar) tot en met de masters. Nieuw dit jaar is wel dat de masters mannen ouder dan 50 jaar afzonderlijk de wei worden ingestuurd. Op de spectaculaire omloop in de Brielmeersen haalt de beste van het lot uiteindelijk altijd de bovenhand.

Vanzelfsprekend rekenen de inrichters erop dat ook dit seizoen de eigen atleten massaal aan de start zullen verschijnen. Bij het begin van het veldloopseizoen staken reeks enkele van onze jongere atleten de neus aan het venster. Hopelijk kunnen zij hun prima seizoenstart bevestigen  voor eigen volk. Verder wordt er door trainers en bestuur van AC Deinze op nog enkele podiumplaatsen gerekend en wordt met spanning uitgekeken naar de nieuwelingen binnen de club. Misschien zorgen die er wel voor de verrassing van de dag ?

Voor verdere info, uurrooster e.d. kan men terecht bij Sylvain Wieme, secretariaat AC Deinze, tel. 09/386.99.55, e-mail [email protected] of op de website van de club  www.acdeinze.be. Niet-aangesloten atleten kunnen op de wedstrijddag zelf vanaf 10.15 uur op het secretariaat van de atletiekpiste inschrijven. Kleedkamers in de accommodatie van AC Deinze voor de dames of in de kleedkamers naast de atletiekpiste voor de heren. Zoals gewoonlijk vindt de prijsuitreiking plaats in het Vrij Technisch Instituut, Leon Declercqstraat 1.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...