Renovatie kapel Sint-Hendrik dit weekend te bezoeken

Ben jij ook benieuwd naar de verbouwingen van de kapel van Sint-Hendrik? Kom dan zeker een kijkje nemen op zondag 20 november 2016. De kapel is te bezoeken (met rondleiding door de miniondernemers) van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Er wordt een hapje en een tapje, dit in samenwerking met T-star, de minionderneming van Leiepoort campus Sint-Hendrik en
restaurant ’t Fermetje.

sinthendrikkapel_01

Julien Andries die we vorig jaar in beeld brachten met zijn prachtige Lego bouwwerken oa. de kerk van Deinze (zie hier), is nu ook bezig met een schaalmodel van de kapel deze zal een permanente plaats krijgen in de kapel als deze afgewerkt is. De kapel in Lego zal zondag ook te bewonderen zijn.

De renovatie van de kapel is volop aan de gang. Aan de buitenkant van het gebouw zal er weinig veranderen, maar binnenin zijn de bouwvakkers bezig met het herinrichten van de ruimte zodat elke kubieke meter ten volle zal benutten worden. De kapel is nu al ingedeeld in een gelijkvloers en een bovenverdieping. Op de bovenverdieping komt er de nieuwe sacrale ruimte die intiemer zal zijn dan de voorgaande en dat niet alleen omdat ze beter zal te verwarmen zijn. Er worden daar ook twee godsdienstklassen ingericht. Op het gelijkvloers komt er een polyvalent auditorium, een polyvalente zaal en een cafetaria.

sinthendrikkapel_02

Er is ook een sponsoractie gekoppeld aan deze renovatie.
Elke leerling, elk personeelslid kan bouwstenen verkopen in de vorm van kaarten. Een kaart kost €5 (=1 bouwsteen) of een veelvoud ervan. De leerlingen van de eerste graad krijgen 7 kaarten, tweede graad 5, derde graad 3 en personeelsleden 10 kaarten. Per bouwsteen krijgt de sponsor een certificaat, wie voor €250 sponsort krijgt het ingekaderd, wie voor €500 of meer sponsort krijgt een naamvermelding bij de maquette die later permanent in de kapel zal opgesteld zijn.

Meer info hier – http://www.leiepoortdeinze.be/index.php/sint-hendrik-deinze/349-de-renovatie-van-onze-kapel

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...