Onze-Lieve-Vrouwe kerk van Deinze in Lego

Lego, voor velen is het bij speelgoed gebleven, maar er zijn toch altijd enkelingen die hun liefde voor dit speelgoed niet kunnen opbergen. Voor deze mensen is het dan ook de uitdaging om creatiever uit de hoek te komen dan hetgeen je in de winkel kan kopen.

Julien Andries uit Deinze is ook zo iemand waarbij het speelgoed uitgroeide tot een manier om zich creatief te uiten, al enkele maanden is hij bezig om de kerk van Deinze op schaal na te bouwen in Lego. Door zijn architectuur studies aan het Sint-Lucas in Gent is de link dan ook vlug gelegd.

Julien Andries

In zijn vrije tijd probeert hij hier en daar een aantal uur vrij te maken om door te brengen op zijn gezellige zolderkamer die bomvol staat met Lego blokjes en zelfgemaakte creaties. Zijn over de jaren opgebouwde collectie bevat naast een aantal officiële sets ook duizenden gesorteerde stukjes en eigen modellen.

Vroeger bouwde Julien naar eigen fantasie verschillende kleine zaken uit allerhande thema’s. Door enerzijds een gebrek aan tijd om veel verschillende dingen te maken en zin in een grotere uitdaging besloot hij zijn aandacht op een groter project te leggen, namelijk het nabouwen van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Na enkele maanden hier en daar bouwen is de voorgevel bijna klaar.

Het bouwwerk is gebaseerd op een aantal foto’s en een kopie van het originele grondplan en wordt nagenoeg op schaal 1/42 gemaakt. Afgewerkt zal het ongeveer een meter en 10 lang zijn en iets meer dan een meter hoog. Het is steeds een uitdaging om de juiste blokjes te vinden die het best dat ene detail weergeven en toch passen in het geheel.

Bekijk in dit album op zijn Flickr-pagina het bouwproces.
https://www.flickr.com/photos/39070133@N03/sets/72157645506422213

Benieuwd wanneer de afgewerkte versie te bewonderen zal zijn. Voor andere werken van Julien kan je zijn volledige Flickr-pagina bezoeken. https://www.flickr.com/photos/39070133@N03/

Via onze Deinze Got Talent kanaal zijn we steeds op zoek naar mensen die iets kunnen dat een ander niet kan. Ook interesse om uw hobby, kunstjes, jeugdwerking, job via ons kanaal een boost te geven. Mail ons [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...