Deinzenaren met een Hart blijven ijveren voor een Gastvrije gemeente

De vereniging Deinzenaren met een Hart lanceert twee acties om te tonen hoe gastvrij de Deinzenaren staan ten opzichte van de vluchtelingen.

gastvrije-gemeente

Straks vertrekken de laatste jongeren uit het vluchtelingencentrum te Astene. Na een jaar valt terug het doek over het centrum. Hun vertrek is geen reden om de vluchtelingenproblematiek te laten rusten. Enerzijds hopen de mensen van Deinzenaren met een Hart dat er toch nog een Lokaal Opvang Initiatief kan opgericht worden. Anderzijds willen ze natuurlijk ook hun solidariteit tonen met de (kandidaat)vluchtelingen die individueel in Deinze wonen.

Tom Vermeir en Peter Parmentier van de groep lanceren twee acties om de solidariteit zichtbar te maken. Voor de eerste actie sluiten ze zich aan bij een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zij verspreiden al enkele jaren raambordjes met daarop de boodschap: ‘Welkom in mijn Gastvrije Gemeente’. Ze vragen mensen op om de bordjes voor het venster te hangen. Bordjes zijn te verkrijgen via de facebook pagina van Deinzenaren met een hart of via [email protected].

Daarnaast vragen ze om de Verklaring van Langemark te ondertekenen. Op zondag 6 november lanceerde Wakker voor Vrede tijdens de 7de vredeswake in Langemark de ‘Verklaring van Langemark’. De tekst is een krachtig statement dat oproept tot een humaner vluchtelingenbeleid in België en Europa. De initiatiefnemers willen ook zelf werk maken van een breed draagvlak voor dialoog, ontmoeting en diversiteit. De Verklaring heeft de steun van een indrukwekkende groep prominenten. Politici, kunstenaars, bisschoppen, sportlui en nog zo veel anderen ondersteunen deze actie. In Deinze werden ook alle gemeenteraadsleden persoonlijk opgeroepen om deze verklaring te ondertekenen. Verschillende raadsleden tekenden reeds. Tekenen kan via boven vermelde fb-pagina of http://vredeswakeslangemark.be/.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...