Eerste toonmoment Dance A.R.T!

Dance A.R.T! is een nagelnieuw project binnen het Deinse cultuurlandschap. Dit amateurdansgezelschap biedt dansers de kans om eigen choreografieën te maken.  Daarmee onderscheidt Dance A.R.T! zich van de traditionele aanpak waarbij dansstukken eenzijdig aangereikt worden door de choreograaf zelf. Bij ons is dus iedereen choreograaf en danser.

dance-a-r-t-img_1407

Dance A.R.T! werd opgericht door Nele Temmerman, dansdocente aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze, in 2016. Tijdens een wekelijkse workshop kregen de leden de kans om de eigen creativiteit te ontplooien en af te stellen op elkaar. Op zondag 4 december werden de resultaten van deze workshops gepresenteerd tijdens het eerste toonmoment.

A.R.T! staat voor Artistiek Ruimdenkend Talent. Dance A.R.T! stelt zich open voor iedereen die gepassioneerd is door hedendaagse en klassieke dans. In de eerste plaats komen zij tegemoet aan de vraag van afgestudeerde dansers (SAMWD) om te blijven dansen na afloop van de opleiding. Daarnaast vonden ook heel wat actieve leerlingen van de Deinse danscademie de weg naar Dance A.R.T!  Ten slotte zijn bij Dance A.R.T! ook mensen met beperkte danservaring welkom. De enige voorwaarde is dat de leden gebeten zijn door de dansmicrobe. Meer info vindt u op www.danceart.be.

Naast de dansworkshops wordt ook belang gehecht aan het theoretisch kader rond dans. Zo kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor workshops dansgeschiedenis waarbij, aan de hand van zorgvuldig gekozen beeldmateriaal, ingezoomd wordt op het ontstaan en de ontwikkeling van deze bijzondere kunstvorm. Verder staan reflectiedagen voor dansdocenten op het programma, waarbij de vakkennis en artistieke visie gedeeld wordt onder de deelnemende docenten.

Vandaag is Dance A.R.T! nog een bescheiden project maar de ambities reiken verder. Dance A.R.T! wil uitgroeien tot een bekende speler binnen het regionale danslandschap.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...