Opnieuw honderden uren speelplezier dankzij Deinse Reuzen

Zaterdag 3 december organiseerden de Reuzenvrienden naar goede gewoonte hun speelgoedinzamelactie in zaal Martinus ten voordele van kansarme kinderen. Jaar na jaar kan de actie op meer sympathie rekenen met een steeds groter wordende hoeveelheid speelgoed tot gevolg. De Reuzenvrienden, een initiatief van de Deins schepen van Jeugd, Cultuur en Participatie Rutger De Reu, haalden uiteindelijk meer dan 16 paletten speelgoed op, goed voor zo’n 12.000 stukken speelgoed. Al het speelgoed werd gisteren overhandigd aan de Voedselbank Deinze en Oost-Vlaanderen.

speelgoed-inzamel-actie-deinze-deinse-reuzen-img_3847

Rutger De Reu: “Het team van vrijwilligers van de Voedselbank, zowel in Deinze als in heel Oost-Vlaanderen steken dag in dag uit de handen uit de mouwen voor kansarmen. De Reuzenvrienden willen hen daar graag bij helpen. Wij zijn verheugd dat zovele Deinzenaren deze inzamelactie al voor de vierde maal tot een succes maakten. De respons was overweldigend, we zamelden nog nooit zoveel speelgoed in. Met als resultaat: honderden uren spelplezier voor meer dan duizend kinderen.”

Marc Kint, verantwoordelijke Voedselbank Deinze: “Dankzij de Reuzenspeelgoedinzamelactie is de eindejaarsperiode ook voor kansarme kinderen en ouders een periode om naar uit te kijken. Ik wil iedereen die hier op een of andere manier aan bijdroeg van harte bedanken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...