Garage Dhont uit Zulte kiest DVC Heilig Hart uit als goed doel.

Het bedrag werd ingezameld door de veiling van een Opel ADAM op een congres. Zij deden het hoogste bod en schenken de opbrengst van de wagen aan een goed doel. Op woensdag 14 december werd de cheque van ruim 2800 euro persoonlijk overhandigd aan Els Vanbosseghem, verantwoordelijke sponsoring van DVC Heilig Hart.

Tijdens het bezoek aan het DVC kregen de schenkers een woordje uitleg over de werking van het dienstverleningscentrum. Ze bezochten ook enkele leefgroepen.

Garage Dhont steunt 2 projecten met deze gift, een muziekkar en een tovertafel.

Muziek wordt veel gebruikt in de dagelijkse begeleiding van de personen met een diep mentale handicap. Volgend jaar verhuizen 32 zorgvragers naar een nieuw gebouw. Daar komt een muziekkar met heel wat instrumenten.

Ook het project tovertafel krijgt een duwtje in de rug.  Een tovertafel kan allemaal beelden projecteren op de tafel. Zoals visjes, vlinders, herfstbladeren… Een infrarood sensor detecteert handen op de tafel. Zo kan de zorgvrager bijvoorbeeld blaadjes van de tafel vegen, visjes verjagen, een bal wegduwen…
Het doel is de zorgvragers visueel te prikkelen en in beweging te brengen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...