Het Blue-bike uitleenpunt dat sinds 2012 aan de stedelijke bibliotheek in de Gentpoortstraat gevestigd was, is verhuisd naar de Brielstraat tegenover het dienstencentrum Leiespiegel. Het uitleenpunt is nu uitgerust met een sleutelautomaat waardoor je 24 uur op 24 een Blue-bikefiets kan ontlenen. Bovendien is het aantal deelfietsen uitgebreid van 8 naar 12.

View this post on Instagram

A post shared by Blue-bike (@bluebikebelgium)

De Blue-bike uitleenpunten aan het station en in de Brielstraat vormen een alternatief bij verplaatsingen die normaal met de auto gebeuren. Je reist met de trein of  auto tot aan het uitleenpunt, voor de fameuze ‘last mile’ huur je een Blue-bikefiets.

Stad Deinze stapte als pionier in in het derdebetalersysteem, waardoor je in Deinze een Blue-bikefiets gratis ontleent. Deinzenaars rijden ook gratis in andere steden waar Blue-bikes ontleend kunnen worden.

Hoe een Blue-bike ontlenen?
Word online lid op www.blue-bike.be (10 euro/jaar) en ontvang jouw Blue-bikekaart binnen enkele dagen in de bus. Houd jouw Blue-bikekaart voor de sleutelautomaat aan het fietsuitleenpunt en volg de instructies op het scherm. Zo heb je meteen een fiets ter beschikking. Per kaart kunnen maximum 2 fietsen worden ontleend. Breng de fiets(en) terug naar hetzelfde uitleenpunt binnen een termijn van 24 uur.

Blue-bike is een initiatief van de NMBS, FIETSenWERK en De LIJN en wordt gesponsord door Ethias. In België zijn er momenteel 16.000 Blue-bikeleden.

Delen op: