Hartverwarmende stille wake uit solidariteit met de vluchtelingen

Op woensdag 28 december hielden 73 ‘Deinzenaren met een Hart’ een stille wake aan de kerststal op de markt. Op de koudste, grauwste en mistigste avond van het jaar staken ze kaarsen aan voor alle vluchtelingen ter wereld. Die dag is in de volksmond de dag der onnozele kinderen, een verwijzing naar de onschuldige kinderen die slachtoffer waren van koning Herodes. Op die dag wilden ze hun solidariteit tonen met de (jonge) vluchtelingen in onze regio. Ze kozen bewust voor de kerststal als ontmoetingsplaats omdat ook Maria en Jozef op de vlucht waren voor zinloos geweld.

Door hun aanwezigheid wilden ze hun mee-leven tonen met alle vluchtelingen ter wereld en in het bijzonder met de minderjarigen die een klein jaar in Astene verbleven. Ze hopen dat ze ooit rust mogen vinden in hun leven. De aanwezigheid van veel mensen van diverse pluimage is hartverwarmend voor de jonge vluchtelingen uit Astene die nu verspreid in België verblijven.

De Deinzenaren met een Hart willen verder werken aan de integratie van de erkende politieke vluchtelingen die in Deinze verblijven. Mocht je interesse hebben om mee te denken en werken i.v.m. de opvang van vluchtelingen in Deinze kan je steeds Deinzenaren met een Hart contacteren via [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...