Bibliotheek van Deinze trakteert blokkende studenten

Steeds meer studenten vinden tijdens de blok hun weg naar de stedelijke bibliotheek. De rustgevende omgeving, gecombineerd met de mogelijkheid om in groep te studeren maakt van de bib van Deinze een ideale blokplek. Schepen van jeugd en cultuur Rutger De Reu trakteerde vandaag op chocomelk en fruit om de studenten in hun eerste examenweek extra in de watten te leggen.

“Vroeger kon studeren enkel tijdens de openingsuren van de bibliotheek, maar we hebben speciaal voor de studenten onze uren aangepast”, aldus schepen van Cultuur en Jeugd Rutger De Reu (CD&V). “Tot 31 januari kan elke student er op dinsdag, donderdag en vrijdag terecht tot 20u, de andere weekdagen tot 18u en op zaterdag tot 13u.”

Door deze wijziging is er een enorme toeloop van studenten in deze blokperiode. Ze genieten vooral van de rust en het samen studeren. “Op die manier ondersteunen ze elkaar, zowel bij concrete vragen als wanneer ze er eens door zitten. Je ziet onze Deinse studenten echt opfleuren als ze hier binnenkomen”, zegt Rutger De Reu.

Om hen nog eens extra te motiveren deelde de schepen en het personeel vandaag fruit en chocomelk uit aan de studenten. “Ze starten deze week allemaal met hun eerste examen en we duimen voor hen”, aldus schepen De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...