Oxfam Fair Trade Deinze steunt landbouwproject in Malawi

Tijdens hun geschenkenbeurs overhandigde de Wereldwinkel van Deinze 1000 euro aan Non Profit Belgium. Die 1000 euro is de winst van het eerlijk ontbijt dat de Wereldwinkel jaarlijks organiseert in samenwerking met de de Gezinsbond Petegem. Pierre Mahy en Karine Haerinck van de ngo kwamen het bedrag met plezier aannemen. Non Profit Belgium is een vzw die na de tsunami opgericht werd met de bedoeling de bevolking in Sri Lanka te steunen.

In 2011 werd ook een landbouwproject en een voedselbank opgericht in Malawi. Met de steun van de wereldwinkel willen ze voor de boeren in Malawi een irrigatiesysteem financieren. Door de droogte is daar een dringende behoefte aan.

De geschenkenbeurs had voor de eerste keer plaats in het oude leegstaande stadhuis van Deinze. Deze keuze was een schot in de roos. De beurs oogde veel mooier en het aantal bezoekers en de verkoop gingen er op vooruit. Ook de schrijfmarathon van Amnesty International, die op de beurs plaats had,  was een groot succes.  De wereldwinkeliers hopen om volgend jaar terug op dezelfde plaats hun beurs te houden. Verdere info kan je krijgen bij [email protected] van Oxfam Wereldwinkel Deinze of op http://www.nonprofitbelgium.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...