Stroomvloed – EnergieCoöperatie tussen Leie en Schelde

Wat als we ons verenigen en onze energie in eigen handen nemen?

Overal in Vlaanderen nemen mensen het heft in eigen handen en verenigen ze zich om samen zonnepanelen en windmolens te plaatsen. Op die manier produceren ze zelf hun eigen energie en betalen ze een faire prijs voor de opgewekte groene energie. Klinkt interessant?

“Stroomvloed” is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers uit de streek tussen de Leie en de Schelde. Een energiecoöperatie produceert duurzame energie dankzij de inbreng van omwonende burgers. Zo kan je mede-eigenaar worden van een zonnepark of windmolen in de buurt en ben je niet meer afhankelijk van buitenlandse energiebedrijven en stijgende energieprijzen.

Elke burger uit de Leie- & Scheldestreek kan een aandeel kopen van de coöperatie en kan dan groene energie afnemen die opgewekt werd door onze zonnepanelen, watermolens, windmolens,…
De winst van de coöperatie verdwijnt niet naar het buitenland, maar vloeit terug naar alle aandeelhouders. Als mede-eigenaar heb je eveneens inspraak in de coöperatie (vb: locatie van nieuwe projecten, verkoopprijs van de energie, …)

Vind je dit de moeite waard en/of wil je meer info? Kom dan gerust naar ons info-moment op 16 februari om 20u in het Parochiaal Centrum te Nazareth. Heb je nu al interesse of een vraag? Mail gerust naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...