Vierde editie ‘Luister in het Duister’ met DéCéDé in Astene

Ter gelegenheid van Gedichtendag kan je op zaterdag 28 januari gratis ‘Luister in het Duister’ meevolgen, een poëtische avondwandeling door Astene. Gedichten worden gebracht door DéCéDé, het DichtersConvent Deinze. Er wordt van start gegaan om 19.30 u. aan De Ceder in Astene.

De nationale poëzieweek vindt dit jaar plaats van donderdag 26 januari tot woensdag 1 februari en staat in het thema van humor. Stadsdichter Luc C. Martens laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan in Deinze. Ter gelegenheid van de Poëzieweek is er op zaterdag 28 januari een vierde editie van ‘Luister in het Duister’, een avondwandeling met een keuze aan verrassende gedichten. Tijdens de vorige edities wandelden de deelnemers door het centrum van Deinze, in de Brielmeersen en in Zeveren. Nu is deelgemeente Astene aan de beurt.

Wandelend in het winterdonker langs onverwachte wegjes, paden en plekjes in en rond Astene, kan je luisteren naar poëzie, gebracht door de leden van DéCéDé, het DichtersConvent Deinze. Er worden gedichten voorgelezen door stadsdichter Luc C. Martens, Anke Senden, Franky Taveirne, Eddy Vaernewyck, Sofie Vanlerberge en Patrick Verstraete. Ze brengen eigen werk, maar ook humoristisch werk van anderen. Het ‘Wintergedicht’ wordt voorgesteld met bijhorend schilderij van Jesse van Gompel. Er komt muzikale ondersteuning van Pieter-Jan Aerts, Yorgi Gritzelis en Marc en Hans Allaert.

De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Daarna krijgt iedereen een kleine traktatie. Zaklamp, stapschoenen en fluohesje zijn aanbevolen.

Wanneer? Zaterdag 28 januari 2017 om 19.30 u.
Waar? Start aan De Ceder, Parijsestraat 34, 9800 Deinze
Deelname? Gratis, zonder reservatie

Info
Dienst cultuur en evenementen, Dienstencentrum Leiespiegel
[email protected]www.deinze.be/stadsdichter

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...