Wie wint de tiende biënnale kortverhalenwedstrijd?

De stedelijke cultuurraad en de dienst cultuur en evenementen organiseren voor de tiende keer een biënnale schrijverswedstrijd. Een nog niet gepubliceerd kortverhaal van maximum 12.000 tekens (exclusief spaties) wordt op 5 mei bekroond. Indienen kan ten laatste op 1 maart 2017 per post of per afgifte bij de dienst cultuur en evenementen, dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2. Indienen kan ook via mail: [email protected]. Verdere informatie en het wedstrijdreglement vind je terug op www.deinze.be/kortverhalen.

Het kortverhaal is een literair genre dat uit fictionele prozateksten bestaat en dat vanaf de 19e eeuw tot bloei kwam. Het kortverhaal begint meestal midden in een handeling en stelt één personage en één gebeurtenis centraal, die licht werpt op het karakter of het leven van die figuur. Vaak worden min of meer alledaagse gebeurtenissen transparant en verwijzen ze naar een wezenlijk menselijk probleem. Doorgaans heeft het verhaal een abrupt, verrassend open einde. Bovendien dient het verhaal psychologisch goed onderbouwd te zijn.

Voor de tiende biënnale schrijverswedstrijd in Deinze wordt een nog niet gepubliceerd kortverhaal gevraagd van maximum 12.000 tekens – exclusief spaties – over een onderwerp naar keuze van de auteur. Het verhaal moet in het algemeen Nederlands geschreven worden en gebruik maken van de nieuwe spelling. De wedstrijd staat zowel open voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars.

Indienen kan tot ten laatste 1 maart 2017, ofwel per post ofwel per afgifte bij de dienst cultuur en evenementen van stad Deinze, dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 met vermelding van “Schrijverswedstrijd cultuurraad”. De inzending moet bestaan uit :

  • een blad met de gegevens van de deelnemer: naam, pseudoniem, titel verhaal, adres, telefoonnummer, GSM-nummer, geslacht, geboortedatum en emailadres (wordt niet bezorgd aan de jury)
  • het verhaal, zowel op CD als op A4-papier

Indienen kan ook via mail: [email protected].

De inzending moet bestaan uit :

  • een emailbericht met de gegevens van de deelnemer : naam, pseudoniem, titel verhaal, adres, telefoonnummer, GSM-nummer, geslacht, geboortedatum en emailadres (wordt niet bezorgd aan de jury)
  • het verhaal in bijlage

Elke auteur mag slechts één kortverhaal inzenden. Er wordt een jury samengesteld die bepaalt welke de drie beste inzendingen zijn. De drie winnende verhalen worden in eigen beheer uitgegeven in een verhalenbundel die aan de aanwezigen wordt uitgedeeld tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond 5 mei 2017 in de raadzaal van dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 te Deinze.

De eerste prijs bedraagt 750 euro, de twee vermeldingen zijn elk goed voor 250 euro.

Info & wedstrijdreglement
Dienst cultuur en evenementen, Dienstencentrum Leiespiegel
Brielstraat 2, 9800 Deinze, www.deinze.be/kortverhalen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...