Dancer against Cancer

Op zondag 12 maart 2017 wil Dansstudio Kadanz Deinze doen dansen. Op verschillende locaties in Astene organiseren ze die dag dans, yoga of workout onder leiding van topdocenten en dit alles ten voordele van het kinderkankerfonds. Iedereen kan zich inschrijven, van jong tot oud. Zo is er kleuterdans, yoga, hiphop, jazz, modern en een stevige workout. Het volledige programma is terug te vinden op www.kadanz.org. Ze werken die dag ook samen met Deinze winkelstad. Bij verschillende handelaars in Deinze zullen er op deze koopzondag ‘dansende etalages’ zijn.

Dancer against Cancer

De verschillende locaties in Astene zijn dansstudio Kadanz, zaal Ten Hove en Basisschool Mozaïek. Op deze laatste locatie bent u tevens welkom voor een drankje of kindergrime. Ze werken die dag ook samen met Deinze winkelstad. Bij verschillende handelaars in Deinze zullen er op deze koopzondag ‘dansende etalages’ zijn. Bezoekt u één van de deelnemende handelaars, dan kan u ook op deze manier onze actie steunen door een kleine bijdrage te leveren voor deze ‘dansende etalages’.

De initiatiefnemers Karen Houthooft (eigenaar dansstudio Kadanz) en Laurence Hauttekeete (ballet/Pilates bij Kadanz) hebben elk hun reden om deze dag te organiseren.
Karen: “Al een paar jaar speelde ik met het idee om met de dansschool een actie op te zetten voor het Kinderkankerfonds. In de dansschool komen er wekelijks veel kinderen over de vloer. Ze liggen ons dan ook nauw aan het hart. Afgelopen zomer heeft mijn vader jammer genoeg de oneerlijke strijd tegen kanker verloren…de motivatie om van Dancer Against Cancer een succesvol project te maken is dan ook des te groter!”
Laurence: “In 2011 kreeg ik een zeldzame botkanker in de kaak. Als sportieve vrouw verloor ik mijn kaak en kuitbeen en vele chemo’s en operaties later moest ik mijn hele leven aanpassen aan deze beperkingen. Een kleine activiteit zoals voetballen met mijn jongens bleek al gevaarlijk omdat de bal mijn kaakprothese niet mag raken, en ook mijn volleyploeg moest ik vaarwel zeggen. Ik zocht nieuwe uitdagingen. Ik werd voorzitter van basisschool Mozaïek in Astene en in de dansstudio van Karen kon ik terecht voor iets wat ik nog nooit had gedaan, nl. ballet en Pilates. Toen zij me vertelde over haar idee van een ‘dansdag’ in Deinze, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld om hieraan mee te werken! Ik weet wat kanker doet met je lichaam en je hart, maar ik weet ook wat de medische wetenschap kan doen. Onderzoek voeren naar kanker kost geld en daarom hopen we met dit project een mooie bijdrage te doen. ”

Zewillen die dag heel wat mensen in beweging te brengen, door deelname aan de workshops of gewoonweg door te flaneren in de Deinse winkelstraten met ‘dansende etalages’.

Voor alle informatie omtrent Dancer against Cancer kan u terecht bij www.kadanz.org / [email protected]/ T: 0479/747404

Docenten: Anneke Ghysens – Gwen Hamerlynck – Samuel Chan (The Spot) – Lowie Deseyne (The Spot) – Bruno De Rouck (The Spot) – Sjomara De Baere – Rebecca Fokkema – Sanne Maesen – Veerle Ost – Ciska Van Acker

Deelnemende handelaars: Grusenmeyer Dames / G-Brand / Hajp / Standaard Boekhandel / Dominique / Optiek Herpol / Scarpette / LM Zorgshop / Magino

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...