Provincie en Stad Deinze maken samen Masterplan op voor site Brielmeersen Deinze

Participatietraject betrekt burgers en belanghebbenden. Om alle ruimtelijke ambities in het gebied tussen het Schipdonkkanaal, de Oude Leie, de Tweebruggenlaan en de Stadionlaan op elkaar af te stemmen, kiezen de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Deinze ervoor om projectmatig een masterplan op te maken voor de site Brielmeersen. De Provincie en de Stad hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Het masterplan moet bepalen welke functies ruimtelijk haalbaar en wenselijk zijn en moet de bestaande en wenselijke functies op de site en deze in de omgeving harmonieus doen samengaan.

Ruimtelijke ambities
Het project kent in hoofdzaak drie grote ruimtelijke ambities:

  • Het recreatiedomein De Brielmeersen ontwikkelen als een provinciaal domein met groen-recreatieve functies op regionale schaal.
  • Het realiseren van een nieuw stadionproject voor voetbalclub K.M.S.K. Deinze.
  • De kern van het projectgebied linken aan andere functies in de omgeving en aan het stadscentrum.

Bedoeling is dat het masterplan een globaal antwoord biedt op de verschillende ruimtelijke ambities. De voorgestelde ontwikkelingen moeten complementair zijn met elkaar en elkaar zelfs versterken.

Participatietraject
De projectpartners willen via een participatief traject de bevolking en potentiële belanghebbenden inspraak geven in het planningsproces.

In de periode februari – mei werken de projectpartners, samen met een extern studiebureau, een viertal scenario’s uit op een participatieve manier. Zo voorzien de partners in deze fase een vijftal participatiemomenten met experten natuur en experten natuureducatie; leerkrachten, ouders en jeugdbewegingen; atletiek, voetbal, jachthaven en scholen; relevante administraties.

Er komt ook een interactieve bijeenkomst met de brede bevolking, gekoppeld aan een persontmoeting.
Het project moet leiden tot een masterplan dat maatschappelijk gedragen is en ruimtelijk een duurzame ontwikkeling garandeert. De projectpartners besteden hierbij bijzondere aandacht aan de integratie van en de wisselwerking tussen de sociale, de ecologische en de economische dimensie van het project.
Daarnaast zullen de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Deinze gezamenlijk aan een voorstel tot vervolgprojectstructuur werken om het masterplan te realiseren en het beheer ervan te voorzien.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...