SASK verrast met beeldenroute “Donkere Dagen”

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten verrast met “Donkere Dagen”, een beeldend parcours tussen dienstencentrum Leiespiegel, het Sint-Poppoplein, de O-L-V-kerk en de Markt. Het parcours is gratis te bezichten op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari van 18.30 u. tot 21.30 u. Op vrijdag is er om 20.30 u. een optreden van afvalmuziekcollectief Kintsugi ter hoogte van Huis Van Thuyne en op zaterdag tussen 18.30 en 21.30 u. licht- en vuuranimatie door Maarten Meirhaeghe ter hoogte van de stadsluifel op de Markt.

SASK verrast met beeldenroute “Donkere Dagen”

In een kunstacademie leer je niet wat je moet denken, maar wel hoe. Om dat te doen worden de studenten regelmatig uitgedaagd om elementen te onderzoeken die hen uit het veilige atelier en de zogenaamde ‘comfort zone’ halen. Deze keer is het fenomeen van het lichtevenement de aanleiding om in de publieke ruimte lichtbeelden te plaatsen die door passanten bekeken en ervaren kunnen worden.

22 studenten uit diverse academieateliers hebben de uitdaging aangegaan om vanuit het eigen beeldende werk met het fenomeen licht aan de slag te gaan. Zij integreren hun werk in het stadscentrum: op de Markt bij handelaars en sympathisanten, in de bibliotheek (met dank aan de hoofdbibliothecaris) in en om de Onze-Lieve-Vrouw kerk (met dank aan de deken), aan en in het Saveryspand (met dank aan de dienst cultuur en evenementen), op het Sint-Poppoplein en in dienstencentrum Leiespiegel (dankzij de bereidwillige medewerking van het bestuur en diensten) en ten slotte boven de Oxfamwinkel in de Kalkhofstraat. De locaties worden belangeloos ter beschikking gesteld.

De resultaten van het onderzoek van de studenten zijn gratis te zien op vrijdag 24 februari en zaterdag 25 februari, telkens tussen 18.30 u. en 21.30 u., de laatste “Donkere Dagen” van het jaar.

Op vrijdag 24 februari om  is er om 18.30 u. de inhuldiging van de installatie van Sofie De Schrijver, om 19.15 u. start van daar uit een rondleiding langs de route. Diezelfde dag gaat er om 20.30 u. op de Markt ter hoogte van Huis Van Thuyne een optreden van de afvalmuziekcollectief Kintsugi.

Op zaterdag 25 februari is er ter hoogte van de stadsluifel tussen 18.30 en 21.30 u., om in dezelfde sfeer te blijven, een licht- en vuurspektakel van Maarten Meirhaeghe.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...