Kunst en vliegwerk in het Mudel

Vogels in de Kunst – Lezing door Matthias Depoorter op vrijdag 3 maart 2017 in het Mudel te Deinze

In de wereld vliegen, lopen en zwemmen zo’n 10.000 soorten vogels rond. Geen enkele toeschouwer ervan blijft onbewogen bij het aanschouwen van hun kleurenpracht en hun verschillende constitutie.

Museum van Deinze en Leiestreek

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook talloze kunstenaars er zich in de voorbije eeuwen hebben door laten inspireren. Ook een aantal beeldende kunstenaars uit onze eigen regio (Roger Raveel, Edgard Gevaert, etc.) hebben de vogel(s) een prominente plaats toebedeeld in hun werk. Niet alleen door de vogels te schilderen, maar ook bijvoorbeeld door belangrijke werken te vernoemen naar vogels (“De ijsvogels” van Emile Claus) of vogels als kunst an sich (levend!) op te nemen in hun kunstwerk (“Het verschrikkelijke mooie leven” van Roger Raveel).

De vogels in de kunst maken op vrijdagavond 3 maart 2017 (vanaf 19u) dan ook het voorwerp uit van een bijzondere samenwerking tussen heel wat organisaties uit onze regio (Mudel, Natuurpunt Deinze Zulte, Davidsfonds Deinze, Heemkundige Kring ‘Land van Nevele’, Dunsa, Letters&Co, etc.). Die avond geeft Matthias Depoorter immers een lezing over Vliegwerk-Vogels in de kunst, terwijl ook het Mudel voor de gelegenheid bijzonder kunst en vliegwerk heeft samengebracht in een unieke tentoonstelling.

Wanneer? Vrijdag 3 maart 2017 vanaf 19u (de lezing van Matthias Depoorter start om 20u)
Waar? Mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek, L. Matthyslaan 3 te 9800 Deinze
Toegang: 5 EUR
Een samenwerking tussen: Mudel, Natuurpunt Deinze Zulte, Heemkundige Kring ‘Land van Nevele’, Dunsa – Kring voor Kunst, Geschiedenis en Erfgoed van Deinze en de Leiestreek, Letters&Co.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...