Nieuw betonnen skatepark aan jeugdcentrum Brieljant.

Het zat er al een tijdje aan te komen, Stad Deinze investeert in een betonnen skatepark gebouwd door ontwerper-aannemer Concrete Dreams. De firma heeft heel wat ervaring en maakte skateparken in Brugge, Oostende en Aalst. De locatie van het nieuwe skatepark blijft het terrein voor het jeugdcentrum, het skatepark wordt geïntegreerd in het plein, zodat dit nog steeds voor andere activiteiten kan worden gebruikt.

plan skatepark Deinze

SKATESCENE
We weten dat er een grote skatescene is geweest in Deinze, iedereen ging naar school met een skateboard tussen de rugzak, zelfs tienermeisjes deden de basistricks (Ollie – Shove-it), “spelleke S-K-A-T-E” werd veel gespeeld, zelfs de stationsbuurt werd de vrijdagavond geterroriseerd door skaters en hun vrouwelijke supporters, Deinse skaters werden gesponsord door gekende skatemerken en skateshops. Wij zijn dan héél enthousiast met dit positief bericht dat er aan de jeugd gedacht wordt in Deinze.

Volgens Vincent Vaneeckhaute (Skater van Deinze) zijn er voor jonge, beginnende skaters in de omgeving van Deinze weinig alternatieven dan het huidige park in Brieljant. De jonge mensen zijn meestal nog vrij immobiel en eigenlijk al tevreden met een klein obstakel waar ze zich kunnen op uitleven. Vroeger gingen wij overal gaan skaten, met de trein naar zee, door ons ouders werden we gevoerd naar Rampaffairz Skatepark (toen Zumiez). Het zou dus zeker goed zijn mocht er een deftig skatepark komen in Deinze. 

Naar mijn ervaring is het belangrijk dat de obstakels niet te groot, hoog en steil mogen zijn zodat het park aantrekkelijk is voor alle skaters van alle leeftijden. Ik hoop ook op veel variatie –> Rails, ledges, curbs, wheelie platforms, trappen, pyramides zodat ik terug met andere skaters uren skateplezier kan hebben aan ‘den Brieljant’. 

> Wij van DeinzeOnline zijn dan ook benieuwd of de oude skaters hun 2de of 3de jeugd zullen herbeleven in het nieuwe park en hoe de huidige skaters hun skills zijn.

De werken starten in april en lopen ongeveer tot eind juni. Daarna volgt een feestelijke opening, hopelijk kunnen we Younes Amrani overtuigen om ooit één keer in Deinze te komen skaten.

HOE KWAM DIT PROJECT TOT STAND
De skaters van Deinze en zijn deelgemeenten zijn al een tijdje vragende partij voor een nieuw, degelijk skatepark. Zo moeten de skaters niet meer op zoek naar spots in de buurt of andere steden. Het stadsbestuur schreef een ontwerpwedstrijd uit om een vast skatepark te realiseren in duurzame materialen.

De jeugddienst stak zijn schouders onder het project en benaderde de skaters die als ervaringsdeskundigen tijdens verschillende participatiesessies voor de nodige input zorgden.

Zo konden ze mee beslissen over de keuze van de ontwerper en aannemer en over de uitwerking van het park. Het ontwerp is volledig op maat van de uiteindelijke gebruikers. Ook zal er een gebruikersreglement opgemaakt worden met duidelijke afspraken.

Het wordt een park met bowls en hellingen, zodat je in een flow van de ene naar de andere hindernis kan glijden. Bij de keuze van de toestellen werd er rekening gehouden met alle leeftijden en alle skateniveaus. Er zullen zowel elementen zijn voor de beginnende als voor de ervaren skater.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...