Proef het verleden – Davidsfonds Deinze

Proef het verleden, over de culinaire geschiedenis van Europa, door Annelies Van Wittenberghe

Van zodra het schrift uitgevonden was, hebben koks en gastronomen uit het verleden hun lekkerste recepten genoteerd. Er zijn receptencollecties bewaard op spijkerschrifttabletjes, Romeinse kookboeken beschrijven recepten voor flamingo en murene en middeleeuwse kookboeken leren ons wat de koning van Engeland graag at. Maar die recepten zijn vaak moeilijk te vinden, niet vertaald of moeilijk te interpreteren.

In deze lezing haalt Annelies Van Wittenberghe (auteur van Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten) de lekkerste en meest opmerkelijke historische gerechten van onder het stof. Ze kadert de gerechten in hun bredere economische en culturele context en bekijkt culinaire tradities ook vanuit antropologisch en archeologisch perspectief. Je maakt kennis met de radicaal vernieuwde keuken van de zestiende en zeventiende eeuw, subtiel op smaak gebracht met groene kruiden. En je komt te weten hoe de moderne culinaire tradities in Europa al vorm kregen vanaf de achttiende eeuw.
Annelies verrijkt haar verhaal bovendien met praktische recepten en kooktips en ze serveert  enkele historische hapjes.

Woensdag 26 april 2017 om 20.00 uur
Zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1 A, 9800 Deinze
Een samenwerking tussen Davidsfonds Deinze en Dunsa -K.G.K.E Deinze

Klik hier voor meer info en inschrijving – http://www.kgke.be of 09/381 95 60 (bib)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...