Zonovergoten mensenzee bij start van Gent Wevelgem 2017 in Deinze

Wat een hoogdag terug voor Deinze, na de massale opkomst voor Nokere koers vorige week, kon het niet anders dat Gent-Wevelgem met dit weer heel veel volk zou lokken. Het was reeds koppenlopen aan de Brielpoort, maar de markt overtrof terug alles. Rijen dik was het drummen om een glimp van onze idolen op te vangen.

Lidl gaf iedereen een heerlijk gratis ontbijt aan de start, chocoladekoek, croissant en vers geperst fruitsap waren te verkrijgen aan de stand bij de kerk. Michel Wuyts en onze burgemeester becommentarieerden de ploegen en interviewden de toprenners. Voor Tom Boonen was het zijn laatste start van Gent Wevelgem en gaf dan ook de pers alle kans om hem te interviewen. Alle toppers waren terug present aan de start en dat zag je aan de supporters. Ze waren met velen afgezakt om hun idolen te zien schitteren aan de start. Terrassen zaten eivol voor, tijdens en na de start.

Helaas, voor Sagan (kind aan huis in Deinze) heeft het niet mogen zijn, na de ’turbo’ espresso van vorig jaar bij Chloé’s op de markt, stapte hij terug Chloé’s binnen voor een ’turbo’ espresso 2.0. Sagan herkende ons van de topfoto die we vorig jaar maakten van hem en we werden spontaan uitgenodigd om hem te volgen “Thank you for the beautiful picture, let’s have a drink in Chloé’s, like last year’ ;). (Deze foto ging dan ook de wereld rond op Sagan zijn Instagram en Facebook pagina.)

Deze keer werd de zaak overrompeld door mama’s met kinderen, professionele fotografen en enkele wielertoeristen, de echtheid en puurheid was een beetje weg. Eenmaal buiten stond er een mensenzee ons op te wachten. Sagan zette koers naar de start en Norbert gaf het startsein.

Onze politicus Tom Van Nieuwenhuyse werd nog gekust door de bloemenmeisjes, Maja en Lien en voelde zich dan ook de grote winnaar van de start :).

De leukste looks gingen naar Mitch Docker van Orica

En de winnaar was deze keer man in vorm Greg Van Avermaet, proficiat Greg!

gregvanavermaet_Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...