Gemeenteraadslid Yannic Demeyer stapt uit lokale politiek Deinze

Gemeenteraadslid Yannic Demeyer (OpenVLD) heeft na lang beraad besloten haar ambt als gemeenteraadslid neer te leggen wegens professionele redenen. Het mandaat is niet langer combineerbaar met de professionele bezigheden van haar communicatiebureau Zalm.biz en die van haar echtgenoot, fietsvakanties Kortweg Cycling Travel.

Yannic DemeyerYannic Demeyer stapte in de politiek 2006 als OCMW raadslid.  Na 4 jaar zetelen schoof ze in april 2010 door naar de gemeenteraad.  Bij de verkiezingen van 2012 werd Yannic rechtstreeks verkozen als OpenVLD gemeenteraadslid.  Demeyer zal nog zetelen tot en met juni 2017. De partij zorgt voor opvolging vanaf augustus 2017 – na het zomerreces –  en zal daar later nog over berichten.

‘Naar mijn normen en waarden is de huidige combinatie werk en politiek voor mij momenteel niet meer haalbaar. Ik kan geen half werk verdragen’.  ‘Het volume aan werk voor zowel Zalm.biz, mijn eigen communicatiebureau als voor Kortweg Cycling Travel, de organisatie van fietsvakanties van mijn man, is te groot om er nog een politieke job bij te nemen.  En het is een job lokaal politicus; zeker als je het goed wil doen.  Meer dan ooit zelfs. Politicoloog aan de UGent Hedwig Reynaert beklemtoonde onlangs nog de nood aan vorming van de lokale politici; die vorming is zeer noodzakelijk om de vele decreten en andere complexe wetgeving te begrijpen. Dit duidt nog eens op het belang van de job als politicus’.

Yannic gaat verder: ‘desondanks mijn sociaal engagement voor de samenleving groot is, altijd is geweest en altijd zal blijven, zie ik dat momenteel niet verder te uiten via de politiek. Maar ik maak me sterk dat ik dat ook via andere wegen, via mijn werk bijvoorbeeld kan blijven doen. Maar tijd over om dat via de politiek te doen heb ik momenteel niet, wie weet komt die tijd ooit terug. Ik wil dus liever nu iemand anders de kans geven in de aanloop naar de verkiezingen om tijd te maken en zich in te werken. De partij zal later hierover nog berichten’.

Yannic besluit: ‘ik wil mijn familie, de kiezers, mijn partij en alle collega’s van de raad bedanken voor de steun en de samenwerking. Maar een bijzondere dank wil ik richten tot de administraties.  Het is geen sinecure om in de context van de wetgeving, de druk van de publieke opinie en de strakke financiële ruimte goed te handelen en te besturen’.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...