Terug verkeer mogelijk langs het Afleidingskanaal van de Leie tussen Deinze en Nevele

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV werkt momenteel aan de bochten van het Afleidingskanaal van de Leie. Tussen Deinze en Nevele werden enkele noodzakelijke bochtverbredingen uitgevoerd. Deze werken zijn nu afgerond. De bestaande omleiding tussen Deinze en Nevele wordt opgeheven vanaf vrijdag 7 april 2017.

Vaart Deinze detail 1

Seine Schelde Vlaanderen
Op het Afleidingskanaal van de Leie moeten in Deinze enkele bochten verbreed worden om schepen met 3 lagen containers vlot door de bochten te laten varen. Deze werken kaderen binnen het Europese gesubsidieerde project Seine Schelde Vlaanderen. De Leie is een belangrijke verbinding tussen Seine en Schelde en wordt omgevormd tot een vaarweg voor schepen met ladingen tot 4.500 ton. Om dezelfde lading over de weg te transporteren zijn ongeveer 180 vrachtwagens nodig.

Omleiding Vaart Links van Deinze tot Nevele opgeheven
Op Vaart Links werden tussen Oude Brugsepoort en Weg naar Vaart in Deinze enkele bochten geoptimaliseerd. Deze werken zijn nu afgerond. De provincie Oost-Vlaanderen is momenteel nog bezig met het aanleggen van een tweerichtingsfietspad tussen de Meulebroeckstraat en Weg naar de Vaart. De werken voor dit fietspad worden binnenkort afgerond en dus is het niet langer noodzakelijk om de rijweg af te sluiten.

Daarnaast was ook een tweede stuk van Vaart Links, tussen Meigem en Nevele, afgesloten. Deze werken zijn eveneens afgerond, de aannemer plaatst momenteel nog de laatste stukken vangrails langs de rijweg, maar het verkeer wordt hierdoor niet langer gehinderd. Dit betekent dat het verkeer vanaf vrijdag opnieuw van Deinze naar Nevele kan rijden zonder omleidingen.

Vaart Links tussen Nevele en Landegem
De werken aan de verschillende bochtverbredingen tussen Nevele en Landegem zijn nog volop bezig. Deze werken zullen tot eind april duren. De bestaande omleiding geldt dus nog steeds. Deze loopt voor verkeer in beide richtingen langs de Brouwerijstraat, Landegemdorp, de Vosselarestraat, de Landegemstraat, de Biebuyckstraat, De Akker en de Brugstraat.

Jaagpad Merendree
Momenteel worden er ook werken uitgevoerd op het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie. Er is heel wat werfverkeer op het jaagpad en hierdoor kunnen fietsers niet meer op een veilige manier passeren. De werken aan de bochten tussen de Durmenstraat en de N461 zijn nog niet afgerond en dus blijft de bestaande omleiding voorlopig nog van kracht. De omleiding tussen de Hansbekestraat en de Lambroekstraat wordt wel opgeheven. De aannemer is daar momenteel nog de laatste vangrails aan het plaatsen, maar dit zal het verkeer niet hinderen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...