Niet meer met de fiets naar de bakker, Lidl, Aveve, Weba of Delhaize?

Na de Paasvakantie beginnen de werken aan de Gentsesteenweg of N43. GroenRood is kwaad en ongerust. Ongerust omdat fietsers een half jaar niet toegelaten worden in die buurt. Kwaad omdat eens te meer een heel belangrijk stukje weg in Deinze wordt heraangelegd zonder enige inzage in het dossier, laat staan inspraak. Het stadsbestuur is verantwoordelijk voor de coordinatie van de werken en de informatie naar de burger.

Wegenwerken Gentsesteenweg

Annick Verstraete van GroenRood: ‘De inwoners uit de buurt kregen een brief van het Agentschap Wegen en Verkeer waarin duidelijk stond dat het stuk weg niet toegankelijk zal zijn voor fietsers. Dat was ook te lezen op hun website en bij navraag werd dit bevestigd door de betrokken dienst. Wij snappen niet hoe men twee kilometer met tientallen winkels en horecazaken kan afsluiten voor fietsers. Mogen fietsers dan zes maand niet gaan winkelen in de betrokken winkels? Dat men het doorgaand fietsverkeer langs de spoorweg stuurt is normaal, maar je kan het fietsen daar toch niet verbieden. Dit is een would-be fietsstad totaal onwaardig. We gaan dan ook vandaag nog onze burgemeester over dit probleem aanspreken.’

GroenRood raadslid Eddy Donné, al jaren heel actief in de verkeerscommissie, is kwaad. ’Eens te meer worden er grote verkeerswerken uitgevoerd zonder enig overleg. Noch de gemeeteraad, noch de verkeerscommissie kon de plannen inzien. Met GroenRood vragen we al jaren om de voorsorteerstrook voor de Guido Gezellestraat te verlengen. Op die manier kunnen we de file een stukje kleiner maken. Is deze voorzien? Zijn er afgescheiden fietspaden? We hebben er het raden naar.’

Dirk Stroobandt:‘ Het stadsbestuur droomt nog steeds van een ring die via de gronden van Ter Wilgen in de buurt van de Weba uitkomt. Als men bij dat idiote idee blijft, gaat men dan binnen enkele jaren alles terug openbreken? We wachten al jaren op een alles omvattend mobiliteitsplan maar ondertussen gebeuren er al zware verkeersingrepen. Men laat bouwen tot juist aan de rotonde van Martinus waardoor daar minder oplossingen mogelijk zijn. Men verkocht ook een stukje grond aan de Knok dat dit kruispunt kon helpen te ontstoppen. Straks trekt men de Zwartebaan door zonder dat er tellingen zijn gebeurd.  Dit is surrealistisch!  Stadsbestuur, kom toch eindelijk eens met het mobiliteitsplan, toon eens lange termijn visie in plaats van te bricoleren!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...