Lokale Helden krijgen podium in JH Brieljant

Op vrijdag 28 april laat JH Brieljant enkele ‘Lokale Helden’ op je los. Het initiatief van Poppunt dat over heel Vlaanderen lokaal talent in de kijker zet, krijgt dus ook in Deinze bijklank, waar Turpentine Valley, The Lotus Tree en Shifter het podium delen. Zet je schrap voor een avondje zware gitaren, meeslepende riffs en vooral … muziek van eigen bodem.

lokale helden Brieljant

‘Lokale Helden’ kan je wat deze line up betreft gerust letterlijk nemen. Met Turpentine Valley, The Lotus Tree en Shifter staan 3 op en top Deinze bands op het podium. Met leden die in een vorig leven deel uit maakten van Fullcirclebroken, The Idle, Fist Of Fury, 4 AM Program, Colcothar en The Riot Squad, hoeft dat alvast geen betoog. Heel wat jaren later mag de muzikale klemtoon dan wel behoorlijk anders liggen, toch blijven de 3 bands zweren bij harde, meeslepende en aangrijpende muziek.

Turpentine Valley (post-rock) gaat back to basics! Drums-gitaar-bas! Titels die teksten overbodig maken. Muziek die je treft tot in de ziel en meeneemt op een instrumentale rollercoaster van log gerommel, melodieus getokkel en strak getrommel. 3 gelijkgestemde zielen, 1 muur van geluid: zwaar, maar meeslepend. Van tergend traag tot opzwepend hitsig. Post-hardcore, -rock, -metal, -whatever … tonnen passie en massa’s speelplezier, daar draait het om.

Gitaren, bass en drum vormen de basis bij The Lotus Tree (sludge metal). Daarbij wordt niet op een soundscape en een emotionele schreeuw in de verte gekeken. Verwacht geen kant-en-klare radio edits, maar meeslepende luisternummers en verzin terwijl je eigen verhaal.

Shifter vat z’n muziek dan weer kort en bondig samen in slechts enkele woorden: Fast. Heavy. Angry. Melodic. Adverse.

Wie in is voor een avondje harde muziek van eigen bodem wordt dus om 20u in JH Brieljant verwacht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...