N-VA wil oude foto’s op nutskasten

Nutskasten, u kent ze als de grote grijze en saaie dozen in het straatbeeld met daarin technische apparatuur voor elektriciteit- of gasdistributie. Meestal zien ze er niet uit en daar wil N-VA Deinze wat aan doen. Gemeenteraadslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger Sabine Vermeulen (N-VA) dient op de komende gemeenteraad een voorstel in dat vraagt om die nutskasten in een nieuw kleedje te steken. Door ze te bekleven met historische stadsfoto’s vormen ze een soort van Deins openluchtmuseum.

nutskasten NVA Deinze

‘De interesse voor lokaal erfgoed wordt alsmaar groter. Getuige hiervan zijn de webpagina’s over Deinze en haar deelgemeenten waar oude foto’s gepost en gedeeld worden. Daarnaast zijn er ook de heemkundige kringen die lokaal erfgoed onder de aandacht proberen te brengen. Het is echter niet altijd even eenvoudig het grote publiek hiermee te bereiken en te betrekken,’ zegt Sabine Vermeulen. ‘Door oude foto’s op de nutskasten te kleven, kan men een link verkrijgen met de geschiedenis van het gebouw of de plaats waar ze opgesteld staan. Het verfraaien zorgt voor een opwaardering van het straatbeeld, vormt een meerwaarde voor een wijk en maakt bewoners meer betrokken bij hun buurt.’
Het voorstel van N-VA wordt komende dinsdag besproken op de gemeenteraad.
‘Ik reken voor de uitwerking van het voorstel op de steun van het stadsbestuur. De aankleding van de nutskasten past perfect binnen een visie ‘kleine ingrepen, mooiere gevolgen’. Waarbij men met een minimale aanpassing in het straatbeeld kan zorgen voor een positieve invloed,’ besluit Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...