Circus Ronaldo slaat tenten op in Kaandelpark

Fonds Jan Filliers en stad Deinze halen Circus Ronaldo naar Deinze. Circus Ronaldo is tot ver buiten onze landsgrenzen gekend voor zijn ‘circustheater’ van de bovenste plank. Van 14 tot en met 17 september 2017 slaan ze hun tenten op in het Kaandelpark. Ze brengen de voorstelling Fidelis Fortibus. De opbrengst van de voorstellingen gaat naar het Fonds Jan Filliers.

Fidelis Fortibus is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. In Fidelis Fortibus betreed je een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Nadat hij iedereen heeft begraven, houdt hij zijn voormalige kameraden in leven. Als er publiek komt, speelt hij trouw en plichtsbewust. Het publiek is getuige van zijn verbeelding die een werkelijkheid is. Waard om voor te leven. Als toeschouwer houd je het spektakel mee in stand: het applaus, de lachsalvo’s, de blaasinstrumenten… Het klinkt levensecht. Weggaan zal hij nooit. Of misschien toch? Maar is dat dan opgeven? Ontrouw zijn?

‘Toen ik de voorstelling van Circus Ronaldo, Fidelis Fortibus bijwoonde, voelde ik onmiddellijk de gelijkenissen met het verhaal Fonds Jan Filliers. Het was dan ook een kleine stap om de motivatie op te brengen deze voorstelling naar de thuisstad van het Fonds Jan Filliers te brengen,’ vertelt Dominique Filliers, voorzitter van het Fonds Jan Filliers. ‘We zijn ondertussen een jaar verder en staan als Fonds Jan Filliers, samen met stad Deinze, klaar om de tenten van Circus Ronaldo op te slaan in het Kaandelpark van 14 september 2017 tot en met 17 september 2017.’

‘Dit was een unieke kans voor onze stad. Circus Ronaldo is wereldvermaard: stel je er geen gewoon circus bij voor, maar een theatershow met spectaculaire acts. Het past perfect in onze doelstelling om iedereen in Deinze te laten meegenieten van cultuur in eigen stad. Dit is een cultuurniche die nog niet eerder aan bod kwam in onze Leiestad. Een absolute aanrader voor jong en oud,’ klinkt het bij Rutger De Reu, schepen van cultuur.

Fonds Jan Filliers

Het Fonds Jan Filliers is opgericht in november 2009. Sinds haar oprichting ondersteunde het Fonds reeds 26 ongevalslachtoffers met een financiële beurs.

‘Het Fonds Jan Filliers helpt slachtoffers van een ongeval met blijvend letsel, terug een nieuwe toekomst opbouwen,’ zegt Dominique Filliers. ‘Na de eerste vijf jaren evalueerden we de werking  van het Fonds Jan Filliers en de impact van haar steun. De resultaten waren overweldigend. Alle slachtoffers zijn heel dankbaar en erkentelijk, en moedigen het Fonds Jan Filliers aan om verder te gaan.’

Alle personen die het slachtoffer werden van een ongeval kunnen een dossier indienen bij het Fonds Jan Filliers, via de Koning Boudewijnstichting (www.kbs-frb.be).

Steun aan het Fonds Jan Filliers kan via overschrijving op de rekening van Koning Boudewijnstichting
(BE10 0000 0000 0404 – met vermelding ‘Fonds Jan Filliers’).

Praktisch

Fidelis Fortibus is geen klassieke circusvoorstelling. Het is theater in de circustent, een voorstelling voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.

De voorstelling van donderdag 14 september is reeds volledig uitverkocht aan partners van het Fonds Jan Filliers.

Vrijdag 15 september organiseert het Fonds Jan Filliers een vip-voorstelling. Na de voorstelling wordt een receptie aangeboden in het mudel. Kaarten voor deze avond kosten 30 euro per persoon.

Zaterdag 16 september en zondag 17 september zijn voorstellingen voor het grote publiek. De prijs voor een kaart kost 20 euro persoon.

De voorstellingen gaan telkens door om 20 uur.

Kaarten kunnen online besteld worden via www.deinze.be/tickets. Tickets zijn ook te verkrijgen aan het onthaal dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...