Alle hens aan dek voor de N43 tussen Deinze en Astene

De wegenwerken tussen Deinze en Astene zijn nog maar een maand ver en sommige handelaars zitten nu al in zak en as. Wetende dat de werken nog meer dan een jaar zullen duren roept GroenRood op om alle zeilen bij te zetten om de betrokken handelszaken te helpen. Wij hebben goed geluisterd naar verschillende handelaars en hebben ook eens bekeken hoe andere steden omgaan met zulke drastische wegenwerken. We doen dan ook een resem aanbevelingen aan het stadsbestuur. Er is al veel vergaderd en gesproken over hulp aan de plaatselijke middenstand, laten we vandaag over de partijgrenzen heen de handen uit de mouwen steken. Voor de handelaars uit de werfzone maar ook voor alle andere, want de werken hebben voor heel velen nadelige gevolgen.

N43GroenRood

Op de eerste plaats vraagt GroenRood een financiële ondersteuning voor de handelaars. We stellen voor om niet enkel de promo taks voor dit jaar kwijt te schelden maar ook die van volgend jaar kwijt te schelden. Het stadsbestuur schreeuwde onlangs van de daken dat het financieel gezond is, dan mag deze geste toch geen probleem zijn. Zou gratis advertentieruimte in het stadmagazine ook geen mogelijkheid zijn? We zien ook dat verschillende handelaren op eigen houtje met creatieve acties begonnen zijn. Mogelijks kan er in samenspraak met de centrummanager hier ook een geldelijke ondersteuning komen. Winkeliers die met een goed idee komen zouden kunnen rekenen op een premie.

Daarnaast vragen we aan het stadsbestuur om een medewerker van onze stad de opdracht te geven om twee maal daags de bereikbaarheid van de werfzone ter plaatse te gaan bekijken. De bereikbaarheid (zeker ook met de fiets) is essentieel voor de plaatselijke winkels. Handelaars getuigen dat de situatie van dag tot dag soms verandert. Soms is er een fietsverbod terwijl het fietspad helemaal vrij en veilig is. Soms kan je vanuit de Gampelaeredreef gemakkelijk en veilig de N43 indraaien maar staat daar een verbodsteken. Eén bevoegde persoon zou de situatie constant kunnen bekijken en zo de bereikbaarheid maximaliseren.

Ten slotte roepen we het stadsbestuur op om het goede voorbeeld te geven. We hopen dat het stadsbestuur vanaf nu voor recepties, feestjes, relatiegeschenken, wagenonderhoud, drukwerk, tuinonderhoud  en dergelijke naar deze straat komt. Dit kan geen probleem zijn want op deze kleine 2 kilometer kan je quasi alles vinden. We hopen ook dat de centrummanager een verkoopondersteunende campagne zal starten ter ondersteuning van de getroffen handelaars.

GroenRood wil zelf ook het goede voorbeeld geven en zal zolang de werken duren voor zijn feesten, nieuwjaarsreceptie en catering op de GroenLicht! -avonden naar deze straat trekken. Denk globaal, koop lokaal is onze leuze!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...