4de editie 11km van Deinze zondag 3 september

In september 2014 liep de 11km van Deinze voor het eerst door de straten van onze stad. Sportief Deinze verraste hen en Vanuit het niets kregen ze honderden fans op Facebook. Begin september van dat jaar stonden bijna 400 deelnemers aan de start.

Eén keer, hadden we zichzelf voorgenomen. Maar het enthousiasme -en de dankbaarheid achteraf- van zoveel sportievelingen overdonderde ons. En verplichtte ons om verder te gaan. Er kwam een tweede editie met nog meer volk aan de start. In 2016 zetten we een grote stap vooruit. Versele-Laga, partner van dag één, zette de schouders nog harder onder het evenement. De 11KM van Deinze werd de Versele-Laga 11KM van Deinze. Het evenement bleef ook groeien: 750 deelnemers. Waauw!

11km van Deinze 2016

En dus staan ze nu voor nummer #4: een nog mooier parcours, nog meer beleving, nog meer aandacht voor de kinderen en hopelijk evenveel deelnemers.

Thomas Van der Plaetsen peter van de 11km van Deinze
Voor elke loper is hij een inspiratie: Deinzenaar Thomas Van der Plaetsen kreeg kanker en vocht terug. De Europese kampioen tienkamp behaalde in Rio zijn olympisch diploma. Sinds twee jaar steunt de elf kilometer zijn Back on Track-foundation. De Versele-Laga 11km van Deinze kon, dankzij de deelnemers, al 2.750 euro storten op de rekening van Back on Track.

CM pimpt de ‘Kids Run’ met de ‘CM-Duorun’
De Versele-Laga 11km van Deinze wil nog altijd een familie-evenement zijn. En dus blijft de Kids Run één van de pijlers. Uiteraard kunnen de durvers zich wagen aan de volledige afstand, maar voor de kleintjes is er ook een apart parcours van 500 en 1000 meter.
Maar er is dit jaar méér in het Martinuspark. De Versele-Laga 11KM van Deinze vond een nieuwe partner in de CM. Het enthousiasme van de organisatie én de deelnemers was CM niet ontgaan en dus koos ze Deinze uit als één van de plaatsen om de CMDuorun te organiseren.

Er worden allerlei duo’s verwacht: vaders en zonen, boezemvriendinnen, juffen en leerlingen, trainers en spelers, ploegbazen en arbeiders, slechtziende en begeleider, baasje en huisdier… Leuke extra: wie deelneemt aan de Versele-Laga 11km van Deinze mag gratis meelopen tijdens de CM-Duorun

Parcours en beleving: ‘best of’ van de eerste drie edities
Draaien of keren: het parcours blijft één van de belangrijkste troeven van een loopevenement. Na de eerste editie hebben ze telkens licht gesleuteld aan het parcours. Op 3 september lopen de deelnemers over een ‘best of’-parcours.

Zowel het stadsbos, de brug én de fabriek van Versele-Laga en het SintPoppoplein passeren de revue. De aankomst wordt een stuk aangenamer. De Kortrijkstraat verdwijnt uit het parcours. Vanuit het Martinuspark lopen de deelnemers rechtstreeks het start- en finishdorp aan Souplex binnen over een speciaal voor de Versele-Laga 11km van Deinze aangelegde pontonbrug.

Die brug zal ook de verbinding met de Kids Run en de CM-Duorun een pak makkelijker én plezanter maken. Niet in het minst voor de toeschouwers. De Versele-Laga 11km van Deinze wil veel meer zijn dan enkel lopen van start naar aankomst. Ze willen de deelnemers én de toeschouwers een fijne voormiddag bezorgen. Met veel muziek aan Souplex en nog meer (muzikale) verrassingen onderweg.

En uiteraard: met een lekkere hap en een koel glas na de finish. Gezellig napraten vinden ze net zo belangrijk als de sportieve inspanning.

Inschrijven doe je hier: http://www.11kmvandeinze.be/

Praktische info:
Wanneer: zondagvoormiddag 3 september 2017
Waar: zaal Souplex, Bisschopstraat 6, Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...