Boek je e-reader in de bibliotheek van Deinze

Vanaf 19 juni kan je via de bibliotheek een 50-tal recente Nederlandstalige of naar het Nederlands vertaalde e-books lezen. Je kan hiervoor een e-reader ontlenen waarop een mooie keuze aan e-boeken staat. Dit aanbod is een proefexperiment in het kader van het project LeesTijd in samenwerking met De Vijf.

‘Met het project LeesTijd willen we het lezen in al zijn vormen in de picture plaatsen. In mei zijn we gestart met de Slow Reading momenten en organiseerden we een boekdate. Nu willen we onze lezers ook kennis laten maken met het digitaal lezen. Daarvoor hebben we in samenwerking met De Vijf e-readers aangekocht,’ klinkt het bij Rutger De Reu, schepen bevoegd voor de bibliotheek. ‘Per e-reader kan je een aantal zeer recente e-boeken lezen, gaande van de nieuwste Nicci French tot de reeks van Elena Ferrante, Pieter Aspe, Stefan Hertmans … Er is een evenwichtige keuze van thrillers/detectives, literair werk, romantische verhalen/chicklit en waargebeurde verhalen gemaakt.’

Digitaal lezen is een andere ervaring dan het lezen van boeken op papier. Je kan het scherm lezen in volle zon (wat niet mogelijk is met een laptop of tablet). Het is ook mogelijk om de grootte van de letters aan te passen. De zomer is bovendien de ideale periode om het digitaal lezen uit te proberen. Je hoeft op reis geen pakken boeken meer mee te nemen in je valies. Met de vederlichte e-reader is urenlang leesplezier verzekerd.

Het ontlenen van een e-reader met e-books is gratis gedurende 3 weken. Omdat het de bedoeling is om zoveel mogelijk leners de kans te geven een e-reader te ontlenen, is het verlengen van een e-reader niet mogelijk.

Slow reading en toptienboeken

Als er geen e-readers ter beschikking zijn, dan is dit geen excuus om niet te lezen. Er staan nog heel wat andere mooie verhalen op de plank in de bibliotheek. Er zijn onder andere de Toptien boeken. Bestsellers en pas verschenen boeken worden deze zomer in vijf exemplaren aangeboden zodat veel leners de kans krijgen deze boeken te lezen.

Voor de kinderen organiseert de bibliotheek tijdens de grote vakantie een zoektocht naar de schatkist van Vlieg. Want van veel lezen word je slim!

En noteer ook in je agenda: de bibliotheek organiseert deze zomer nog twee Slow Reading momenten, dit betekent samen in alle rust een uurtje lezen :

  • Donderdagavond 6 juli om 19.30 u.: Stadsbos Astene
  • Zondagvoormiddag 27 augustus om 11 u.: Lorenzobrug Grammene

Info: www.bibliotheekdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...