Deinze decor internationale filmproductie ‘Kursk’

Van 15 tot 23 juni wordt Deinze het decor voor de film Kursk van de Deense top regisseur Thomas Vinterberg. In zaal Palace op de Markt zullen opnames plaatsvinden met de internationale cast bestaande uit Colin Firth, Léa Seydoux en onze eigenste Matthias Schoenaerts. In 2018 zal de film in de zalen te zien zijn.

Kursk vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Russische onderzeeër die in het jaar 2000 zonk in de Barentszee. 118 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. Deze controversiële productie die de Russen niet graag zien plaatsvinden, is meteen ook één van de grootste producties die ooit in ons land werden ingeblikt. Met acteurs als Colin Firth (Bridget Jones, The King’s Speech,…) , Léa Seydoux (Spectre, Inglourius Bastards,…) en Matthias Schoenaerts brengt regisseur Thomas Vinterberg een absolute topcast naar Deinze.

“De keuze voor zaal Palace als filmset is opmerkelijk, maar niet verwonderlijk”, zegt Deins schepen van Cultuur Rutger De Reu. “Men koos voor zaal Palace omwille van het intieme en authentieke karakter van de ruimte. De zaal wordt sinds 2013 – na overleg met de eigenaars NV Liberaal Huis -door de stad Deinze beheerd. De forse investeringen die we intussen deden, hebben duidelijk geloond. Dat we met zaal Palace een internationale filmproductie aantrekken, vormt voor mij het beste bewijs dat de zaal – samen met het nieuwe cultureel centrum – een absolute meerwaarde betekent voor onze stad.”

Op een gedeelte van de parking van RAC komt een opnamedorp. De wekelijkse markt komt niet in het gedrang. De hinder door de opnames blijft dus beperkt en de stad investeert geen eigen middelen in de productie. “Enkel onze vrouwelijke inwoners zullen in de maand juni wat afgeleid zijn, vrees ik.”, lacht schepen De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...