Radio Tequila fietst en sneukelt op zondag 6 augustus

Radio Tequila organiseert al voor de 14de keer een sneukelfietstocht: op zondag 6 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” gereden. De vorige edities waren heel succesvol, en daarom is het aan te raden om in te schrijven op voorhand, liefst vόόr vrijdag 4 augustus.

Tequila sneukeltocht

Dit jaar kan je weer kiezen tussen twee afstanden: ongeveer 20 km en ongeveer 45 km. Voor de korte route is de prijs 11,00 euro, voor de lange route 13,00 euro en kinderen minder dan 13 jaar fietsen al aan 8,00 euro.

Zoals gewoonlijk kan de Leerzewegels en Jan Filliersroute rekenen op heel wat steun van plaatselijke handelaars en merknamen. Stopplaatsen zijn er in Deinze bij Filliers, Exellent Ronny’s, Autogroep Servayge en Noki. Wie de lange route fietst maakt een ommetje naar Eke, waar drankcenter LDW de deuren openzet.
Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem. Augustijn, Sint-Canarus en Hopliet kunnen ook geproefd worden. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet hebben. Bij aankomst krijgt elke fietser ook nog een portie frieten met een stukje vlees.

Ook dit keer ondersteunt het Fonds Jan Filliers de sneukelfietstocht. Bij gevaarlijke oversteekplaatsen komen borden die door het FJF aangeboden worden. Kinderen tot 12 krijgen trouwens een fietshesje cadeau. Volwassenen kunnen een hesje kopen om het fonds te steunen. Radio Tequila schenkt ook 1 euro per deelnemer aan het Fonds Jan Filliers.

Heb je fietspech, dan staat Thomas Cycles uit Astene klaar om te depanneren.

Kortom: de 14de sneukelfietstocht biedt heel veel. De start- en eindplaats bevindt zich bij de studio’s van Radio Tequila: Bredestraat 107, Deinze. Starten kan tussen 10.00 u. en 14.00 u. Wie wil parkeren in de buurt kan dat op een weide in de Pachthofstraat.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be. Meer informatie kan je krijgen via het emailadres [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...