Twee Deinse atleten goed voor 6x goud op BK Masters Atletiek

In de schaduw van Deinse atletiekgrootheden zoals Thomas Vanderplaetsen (Europees Kampioen Tienkamp), Jorg Van Lierde (Vice Europees kampioen Tienkamp Scholieren) heeft de club AC Deinze best ook sterke Masteratleten (ouder dan 35 jaar).

pieterQuartier_Deinze-Atletiek_goud_BK-ninove-2017

Pieter Quartier (midden op foto), die op 32-jarige leeftijd het voetbal (FC Leerne) verliet om zich op zijn oude liefde toe te spitsen, haalde in totaal 3 gouden medailles en 1 zilveren medaille.
Op de 200m verpulverde hij alle tegenstand om met een bijzonder scherpe chrono van 23”49 de finish te bereiken, een tijd die geldt als nieuw clubrecord. In het hoogspringen behaalde hij eveneens goud in opnieuw een clubrecord door de lat op 1m70 te overschrijden. Gedurende de 2de dag bewees hij zijn meerkampkwaliteiten door bij het hinkstapspringen zilver te behalen en dan in een verzengende hitte in de namiddag het 3e goud binnen te halen op een indrukwekkende wijze op zijn geliefkoosde nummer, de 400m. Dit met ongeveer een anderhalve seconde voorsprong op de tweede en derde.

LucVervynck_Deinze-Atletiek_goud_BK-ninove-2017
Luc Vervynck (midden op foto) behaalde eveneens 3 gouden medailles. Zowel op de 100m als op de 200m, verbeterde hij ruim het clubrecord M45. De 2de dag overklaste hij eveneens alle tegenstand en zette de eerste achtervolger op ruim 1 seconde op de 400m. Luc wil van deze bloedvorm profiteren en neemt deze week ook deel aan het Europees Kampioenschap Masters Atletiek in het Deense Aarhus. Daar neemt hij deel aan de 200m waar hij met een negende tijd op de Europese ranglijst stiekem mag dromen van een finale.

Atletiekclub Deinze

Beide atleten trainen bij de club AC Deinze, een prachtige accommodatie aan het provinciaal domein de Brielmeersen. AC Deinze is een bruisende vereniging waar jong (vanaf 6 jaar) en oud zich kunnen uitleven en deze prachtige sport beleven op hun eigen gewenste tempo. Kriebelt het bij jou ook om gezellig wat te lopen of het competitiebeest in jou boven te halen? Kom dan gerust eens langs bij de club tijdens de trainingsmomenten op woensdag en vrijdag tussen 18u-20u.
Meer info vind je alvast via www.acdeinze.be.

pieterQuartier_2_Deinze-Atletiek_goud_BK-ninove-2017

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...