Astene Sas al 1.000 maal opengedraaid in 2017

De 5 vrijwilligers van VZW Historische schepen draaiden donderdag voor de 1.000ste keer Astene Sas open voor de schepen in 2017. Het was brugwachter Geert die de eer de beurt viel om de brug te openen.

Foto_brugwachterGeert_Deinze_AsteneSas_Lemmerboot

Vanaf april tot het najaar is de brug iedere dag bemand om de pleziervaart (grotere schepen) door te laten. Specifieke afspraken voor de schippers zijn terug te vinden op hun website www.astene-sas.be

Foto_brugwachterGeert_Deinze_3_AsteneSas_Lemmerboot

De eigen Lemmerboot kwam terug van Latem richting Deinze en was daarmee schip nummer 1003.
Hiermee zijn reeds 60 plezierjachten meer dan vorig jaar Astene Sas voorbij gekomen.

Astene Sas de ideale fietsstop bij mooi weer, een authentieke plek langs de Leie en een oase van rust. Je treft je de twee sasmeesters huizen uit de negentiende eeuw aan, nu de thuisbasis voor de VZW historische schepen. De ophaalbrug over het sas daterend van na de eerste wereldoorlog en wordt nog steeds met de hand bediend en is onderwerp van menig fotoshoot.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...