39ste Antiek & Rommelmarkt Grammene op 15 augustus 2017

Een woordje van dank aan de Gezinsbond van Grammene die deze taak 38 jaar lang op zich nam en van een klein event tot een zeer bekende antiek & rommelmarkt maakte in deze sector.  Iedereen kan nog steeds voor een hapje of drankje bij deze personen terecht. RTP vzw/Hobby Club uit Deinze neemt vanaf nu de taak op zich om deze prachtige markt verder te zetten.

Rommelmarkt Grammene

De basis lijnen zijn dezelfde gebleven. Door de werken te Gottem aan de Oude Heirbaan werd het traject echter deels hertekend. De markt zal niet langer beginnen aan de spoorweg zoals de afgelopen jaren maar een beetje verder aan de splitsing Oude Heirbaan/Koffiebeekstraat/Grijsbulstraat. Op deze manier zijn er meer verkeersmogelijkheden voor iedereen zowel standhouders als bezoekers. Nieuw is de parking achter de kerk van Grammene via de Koffiebeekstraat met uitzicht op de Oude Leie en palend aan de Brugstraat, dat is alvast een pluspunt voor wie iets koopt en niet te ver wil sleuren met zijn vondst.

Voor bezoekers met de fiets is er een fietsparking achter het parochiecentrum van Grammene en één bovenaan de Oude Heirbaan te Gottem. Mindervaliden krijgen een strook parking in de Koffiebeekstraat. Het onpopulaire voetbalveld bij vele standhouders alsook diverse bezoekers links lieten liggen wordt niet meer gebruikt. Niettegenstaande deze ingrepen ziet het er toch naar uit dat de markt wel eens groter dan vorige edities zou kunnen worden. De inschrijvingen verlopen zeer vlot en in het antiek & rommelmarkt milieu zijn ze geen onbekenden. Ze zullen ook over de brug (Brugstraat) richting Machelen-Zulte gaan wat de verwijderde stukken ruim compenseert. De maximale capaciteit voor deelnemers is hierdoor gestegen. Te Machelen hebben ze een nieuwe parking ter beschikking gesteld gelegen in de Vaartstraat welke uitkomt op de Brugstraat beneden de brug.

Wat valt er allemaal te zien. Te veel om allemaal op te noemen. Verzamelaars vinden dergelijke markten een waar paradijs om iets te kunnen vinden wat nog zou kunnen  ontbreken  in hun verzameling. Andere zijn al tevreden met wat gewone spullen tegen een betaalbare prijs. Dus voor ieder wat. De straten zullen terug barstenvol staan met brocante, retro, vintage en gewone tweedehandsspullen. Bij deze nodigen we ieder uit. Vanaf 9uur ten laatste zullen alle standhouders op hun toegewezen plaatsen staan te wachten op jullie talrijke opkomst.

Personen die nog wensen deel te nemen kunnen zich best spoeden indien ze wensen deel te nemen. Een standplaats reserveren vooraf is een zekerheid. Het bordje volzet zou weleens kunnen opduiken na 5,4 km reservaties.

Team vzw RTP, vrijwillegers & Hobby Club – Info:  www.hobby13.be – www.facebook.com/hobbyclubbeurzen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...