RSC The Handles vice-Europees kampioen

De skippers van RSC The Handles keren tevreden terug van Braga, Portugal. Zowel op het Internationaal Open Tournament als op het Europees kampioenschap werden mooie resultaten behaald.

Er zijn steeds 6 disciplines die moeten afgewerkt worden. Er zijn dus 6 medailles te verdienen met een 7de die de totaalscore omvat van alles, de overall medaille.
Jef Vandecasteele, Henri Boone, Lowie Bouvijn, Elke Verhasselt en Rani Coppejans konden zich in extremis nog selecteren voor het Open Tournament na een minder BK. Maar dat ze het wel degelijk in zich hebben toonden ze op internationaal gebied. Met maar liefst 3 gouden en 1 zilveren medaille op de events stonden ze meer dan verdiend op de 1ste plaats overall. Overall goud meenemen naar huis is iets waar ook de Denen, Portugezen en Hongaren van droomden maar het komt terug naar Deinze.

Het meisjesteam met Liese Bouvijn, Fien Cocquyt, Joyce Devolder, Velika De Jaegher en Ana Decoster namen de dag erna deel aan het EK. Soms heb je van die dagen waar alles net niet goed genoeg verloopt. Wanneer je dat tegenkomt op een EK met een sterk deelnemersveld dan moet je je terechte ambitie opbergen. Het vele werk werd niet beloond met de verhoopte medailles. Het werd een tiende plek op het EK.
Het open team met Tim Van de Walle, Rogier De Boever, Floor Degraeve en Jodi Devolder vertrok ook met veel ambitie naar het EK. Alle skippers hadden er een goede voorbereiding op zitten en als ze springen zoals ze kunnen dan weten ze dat alles mogelijk is. Het eerste onderdeel is steeds hun moeilijkste, de speed in single rope maar daarna pakten ze 3 gouden medailles en 2 bronzen. Overall stonden ze te glunderen op de zilveren plaats. Meer dan verdiend keren ze als vice-Europees kampioen terug naar Deinze.
#wecanhandleit

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...