In Deinze mag men jagen in privétuinen, op kerkhoven en speelplaatsen.

Sinds enkele dagen kunnen burgers opzoeken of hun grond in jachtgebied ligt. GroenRood Deinze deed de test en schrok zich een hoedje…  Volledige woongebieden zijn ingekleurd als jachtgebied. Woonstraten zoals het Patrijspark, Lintakkerweg, Gaston Baertlaan en dergelijke zijn ook jachtgebied.

Geopunt Vlaanderen Jachtgebied

De dorpskernen van Gottem, Zeveren en Meigem zijn volledig jachtgebied. In Zeveren is het quasi grappig, de enige twee stukken grond die geen jachtgebied zijn…. blijken twee kleine bosjes te zijn. Op de kerkhoven van Meigem, Zeveren, Gottem, Wontergem en Vinkt kan er lustig geschoten worden. Tot op de speelplaats van de school en in de tuin van het rusthuis van Vinkt mag er gejaagd worden. Het wordt helemaal triest als je ziet dat zelfs op het memoriaal Vinkt 1940 mag geschoten worden.

GroenRood raadt alle Deinzenaren aan om zelf de plannen in te kijken. Dit kan op de website van Geopunt Vlaanderen. Vogelbescherming Vlaanderen helpt graag mensen die niet akkoord gaan met hun inkleuring. http://www.schietinactie.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...